Boligselskaber strammer skruen
Fakkeltog-Hede-Magleparken-20-copy.jpg
Nu bliver der taget hårdere fat på de kriminelle elementer i Hede-Magleparken. Et nyt samarbejde skal sikre bedre samarbejde mellem myndigheder og boligselskaber og kriminalitet kan medføre udsmidning af boligen. Foto: arkivfoto
tryghed Et nyt og bedre samarbejde mellem Baldersbo, AAB, lokalpolitiet og Ballerup Kommune skal dæmme op for uro og hashsalg i Hede-Magleparken.

Igennem den senere tid har der været en del episoder, hvor beboere i Hede-Magleparken har været utrygge over hashsælgere og bandegrupperinger, der holder til på stier og legepladser i området. En del, både børn, voksne og ældre har følt sig generet af hashhandlerne.

Men nu skal det være slut med utrygheden. Ikke nok med, at sælgere og købere har haft politiet på nakken og risikerer fængsel eller bøder. Boligselskaberne Baldersbo og AAB har også fået nok og vil sætte hårdt mod hårdt for at genskabe roen i området.

Det sker ved et nyt og øget samarbejde mellem netop lokalpolitiet, boligselskaberne og Ballerup Kommune og midlet er skrapt.

Risikerer udsmidning

»Vi vil nu sende et signal om, at vi vil ikke finde os i, at en lille gruppe spreder utryghed og uro i vores boligområder. Langt de fleste er heldigvis ganske trygge og glade for at bo i Baldersbo, men nogle beboere er utrygge og det skal vi gøre noget ved. Fremover udveksler vi informationer med både kommunen og politiet og hvis vi får kendskab til en sag, hvor en beboer er dømt for narkokriminalitet eller andre grovere forbrydelser, så risikerer folk at ryge ud. Og det gælder ikke bare den enkelte, men også familien. Det er måske hårdt, men det er på tide at vi udviser konsekvens, og fortæller de unges familier, at man skal tage et ansvar for sin familie,« siger Søren B. Christiansen, direktør i Baldersbo.

Han pointerer samtidig, at både politi og Ballerup Kommune har en række sociale og uddannelsesmæssige tiltag, der skal tilbydes til de grupper af unge, der er i risikozonen for at ryge ud i kriminalitet og dermed skal bryde den fødekæde, som holder banderne kørende.

»Det skal jo ikke stå alene. Der er mange tiltag i gang allerede nu, hvor vi henvender os til de små brødre. De skal vide, at vi gerne vil hjælpe dem, så de ikke havner i uføre. Til gengæld så falder hammeren også hårdere overfor de unge og de familier, der ikke kan opføre sig ordentligt,« siger Søren B. Christiansen.

Baldersbo og AAB vil fremover udveksle oplysninger om familierne, så det ikke er muligt, at blive smidt ud af en boligforening for så blot at få en bolig på den anden side af gaden.

Bryde fødekæden

Også hos lokalpolitiet er man tilfreds med det nye samarbejde.

»Vi har sommeren over kørt på hashhandelen generelt. Både købere og sælgere er blevet mødt med sigtelser og bøder. Vi kan mærke, at der er blevet færre sælgere i gadebilledet. Vi har netop taget tre sælgere og der er faldet straksdom til en sælger, der fik fire måneders fængsel. Derfor er det godt, at vi nu udvider samarbejdet med boligforeningerne, så konsekvenserne viser sig, ikke bare for de konkrete sælgere, men også for familierne. Det handler om at bryde fødekæden,« siger Lars Lypart, leder af lokalpolitiet i Ballerup.

Men han understreger samtidig, at banderne også bliver mere kreative, i takt med at myndighederne bliver det.

»At tro, at vi kan fjerne handelen totalt, er naivt. Der sker en rekruttering og en del af de bandefolk vi ser, kommer udefra. Når vi finder på noget, så finder de også på noget nyt. Men det er i hvert fald vigtigt, at vi lægger pres på dem og viser, at vi ikke vil tolererer deres adfærd,« siger Lars Lypart.

Hjælp og konsekvens

Initiativet hilses også velkomment af borgmester Jesper Würtzen (A).

»Det har jo været et problem, der har floreret længe i området. Jeg mener det er godt, at vi nu sender et kraftigt signal om, at vi ikke vil finde os i mere. Det er selvfølgelig sådan, at vi ruller en masse andre tiltag ud også, i form af tilbud om uddannelse, lærepladser og sociale tiltag, så vi giver de unge en mulighed for at gå en anden vej. Hvis man vælger det, så er vi klar til at hjælpe. Men samtidig må vi også sende signalet om, at hvis familierne billiger eller i hvert fald ser igennem fingre med deres børns kriminalitet, så har det konsekvenser,« siger borgmesteren.

Det er boligselskaberne, der træffer beslutningen om, hvorvidt beboerne skal smides ud og allerede nu er der, ifølge Søren B. Christiansen, to opsigelsessager i gang i Baldersbo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *