Tilbage til hverdagen
cykl.jpg
Lars og Andreas samlet i Ringsted for at køre sidste etape af Team Giv Håbs danmarkstur. Foto: privatfoto
sorg Organisationen Børn, Unge og Sorg hjalp familien Kron tilbage til hverdagen både før og efter morens død. Nu har de givet lidt tilbage ved at far Lars cyklede Danmark rundt med Team Giv Håb.

Pia døde en tidlig morgen i en seng på Hospice Søndergård i Måløv en julidag i 2011. Lars Erik Kron vækkede sin søn Andreas og fortalte ham, at nu var hans mor død. De vidste alle tre, at det ville gå den vej.

Pia havde fået konstateret kræft, da Andreas var fem år. Nu var han 13. Forinden var gået otte lange år, hvor familien på tre levede med bevidstheden om, at Pia var syg. Og i perioder med håbet om, at hun kunne helbredes.

Elsker cykler

Fire år er gået. Lars og Andreas savner stadig Pia. Selvfølgelig. Men de har et uvurderligt fællesskab. De cykler. Andreas er på juniorlandsholdet og kører for DCR Ballerup. Lars bakker ham op. Som de også gjorde, da familien var tre. Pia elskede også at komme til cykelløb og heppe på Andreas.

Den succes Andreas har nu, ser Pia ikke, men når han vinder en ny pokal får den altid en plads på hylden ved siden af billedet af hans mor.

Lars cykler også og i forrige uge cyklede han med velgørenhedscykelholdet Team Giv Håb rundt i Danmark. Københavnerholdet, hvor Lars var på, begyndte turen i Smørum og tilbagelagde derefter omkring 1.100 kilometer rundt i landet, inden de sluttede på Frederiksberg. Andreas sluttede sig til farmand og kørte med på sidste del af ruten fra Ringsted til København.

Hverdagen vender tilbage

Team Giv Håb kører med tre hold fra Aarhus, Odense og København rundt i Danmark for at samle penge ind til Børn, Unge og Sorg. Den organisation, som hjalp Andreas både før og efter Pias død, og som hjælper mange andre børn og unge, som mister forældre eller søskende i utide.

»Vi er her med mange forskellige historier, men det har været sjovt at opleve til vores fællestræninger, at livet går videre. Vi skal leve livet nu, og det er en kvalitet at opleve, at hverdagsbesværligheder kommer tilbage. Det er en fællesnævner for os,« siger Lars og fortsætter:

»Vi er alle sammen med, fordi vi har en eller anden historie i forhold til at miste. Andreas begyndte hos Børn, Unge og Sorg to år før Pia døde, og han fortsatte der også efter, at hun var død. Da Andreas begyndte derinde, var vi til tælling. Da havde Pias kræft bredt sig til hjernen og vi vidste, at der var kun en vej. Men det betød, at vi kom på forkant i stedet for på bagkant,« siger Lars.

Pia var meget med

En af de situationer Andreas og resten af familien fik hjælp til var blandt andet Pias begravelse.

»Fire måneder før Pias død var hun og Andreas hos en blomsterhandler og valgte blomster til kirken og kisten På sidenlinjen fik psykologen modnet Andreas til at være en medspiller i forløbet,« fortæller Lars og kommer med et andet eksempel:

»Pia kunne ikke være med til Andreas’ konfirmation, men hun var med til at planlægge den. Hun var med til at vælge menuen og lige som med blomsterne i kirken, blev det stort set som hun havde været med til at vælge.« Uden, understreger Lars, at hun stjal billedet på Andreas’ konfirmation. Det var i høj grad hans dag.

Andreas føler selv i dag, at den hjælp, han fik gennem Børn, Unge og Sorg har hjulpet ham godt igennem. Han var forberedt og kunne på mange måder have en hverdag, som nok var anderledes end kammeraternes, men stadig lod sig gøre.

»Også da hun var syg, var hun med til cykelløb. Hun var med til en middag, hvor en af mine venner hjalp hende med at spise. Når jeg tænker tilbage på de ting, synes jeg, at det er fantastisk,« siger Andreas.

1 kommentar om “Tilbage til hverdagen”

  1. Mikkel siger:

    Hej. Jeg brugte også selv Børn unge og sorg da min Mor var syg. De var en super god støtte og der var både enkel mandssamtaler og gruppe samtaler hvor andre også havde miste en forældre. Jeg var rigtigt glade for deres hjælp derinden og nogle andre i gruppen anbefalede og bruge http://www.begravelsesguiden.dk og https://www.dodsannoncer.dk Som de selv gjorde da de mistede en forældre. Det gode ved Børn unge og sorg at den ligger i København Odense og Aarhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *