Sorgen kan bæres sammen
Kirke Ballerup Sogn har i snart fire år afholdt sorggrupper, og i næste måned starter en ny gruppe i Skovvejskirkens lokaler.

Først og fremmest er sorggrupperne et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor man lytter til hinanden, forklarer sognepræsterne Inge Meibom og Laila Bomose, som leder sorggrupperne. De forklarer, at mange efterladte oplever en dobbelt ensomhed.

»Først mister de, en de elsker – og efterfølgende oplever flere, at andre mennesker af den ene eller anden grund ikke ved, hvordan de skal forholde sig til én. Og det kan ende med, at de holder sig væk. Derfor kan det være godt at få talt om sorgen, så sorgen kommer til at blive en naturlig del af livet som muligt. Og grupperne er også for mænd,« understreger de to præster.

»Grupperne er ikke terapi, men et tilbud om at sætte ord på de svære ting – som kan være en lettelse at få sat ord på. Selv om sorgen aldrig er ens, finder rigtig mange til gengæld en styrke i at dele den sårbarhed, som livet pludselig har. Et tab er altid så slemt som det opleves, men at møde andre, som har det på samme måde, kan være styrkende,« fortæller de to præster.

Sorggruppen mødes første gang 9. september klokken 9.30-11 i Skovvejskirken. Derefter mødes gruppen hver tredje uge. Grupperne er på max otte personer, og man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage. Samtalen sker under tavshedspligt. Efterfølgende er der mulighed for at gå ind i kirken og tænde et lys.

Interesserede kan henvende sig til sognepræst Laila Bomose tlf. 6120 8195, laibo@km.dk eller sognepræst Inge Meibom, tlf. 3073 0013 inm@km.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *