Silvija kandiderer til Miss Universe
Silvija-Vukovic-5.jpg
Den 25-årige sygeplejerske har stadig svært ved at forstå, at hun er med i slutspurten om titlen ’Miss Universe Denmark’. Men hun glæder sig til konkurrencen 15. august, hvor hun skal på scenen med 25 andre danske piger på Hotel Bella Sky. Foto: Flemming Schiller
interview Til hverdag har den 25-årige sygeplejerske sin gang på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Ballerup, men om to uger skal Silvija Vukovic fra Skovlunde stå på scenen i skønhedskonkurrencen Miss Universe Denmark.

Den ydre skønhed er åbenlys, men for Silvija Vukovic er det noget helt andet, der er afgørende i konkurrencen om titlen Miss Universe Denmark 2015. Det er muligheden for at kunne lave en masse velgørende arbejde, der har fået hende til at takke ja til tilbuddet om en plads i konkurrencen.

»Når man hører ordet skønhedskonkurrence har mange den opfattelse, at det nok er sådan nogle lidt dumme piger, der ikke har så meget andet at byde på end deres udseende. Men sådan er det altså ikke, og det vil jeg gerne være med til at vise,« siger den 25-årige model og sygeplejerske, der sammen med 25 andre danske piger er udvalgt som kandidater til den danske afdeling af Miss Universe.

Silvija Vukovic er født og opvokset i Skovlunde, hvor hun har boet i Ringtoften i over 20 år sammen med sine forældre og fire søskende. I dag bor hun på Frederiksberg, men kommer stadig i lokalområdet dagligt, da hun arbejder i Ballerup.

På lukket afdeling

»Jeg blev færdig som sygeplejerske for et år siden og fik job på den lukkede afdeling her på Psykiatrisk Center i Ballerup,« fortæller Silvija og fortsætter:

»Under uddannelsen fandt jeg hurtigt ud af, at jeg rigtig godt kan lide psykiatrien og gerne ville arbejde der. Det er et utroligt spændende arbejde, hvor ikke to dage er ens, og hvor man skal kunne tænke og handle hurtigt.«

Silvija er vant til at folk studser, når hun fortæller hvor hun arbejder, fordomme er der nok af – både omkring psykisk syge og modeller.

»Der er mange der spørger, om det ikke er hårdt eller om jeg ikke bliver bange for nogle af patienter, når jeg arbejder sådan et sted. Men nej, jeg er faktisk meget tryg der – og jeg har nogle rigtig gode kollegaer. Man kan ikke gå og være bange sådan et sted, det mærker patienterne jo lynhurtigt og så bliver de også utrygge. Så det dur ikke,« smiler hun.

Silvija-Vukovic-(8)

Med i Topmodel

Nogle kan måske genkende Silvija Vukovic fra tv, hvor hun havde sin debut tilbage i 2011, som deltager i ’Danmarks Næste Topmodel’. Her røg hun ud som nummer seks, men har siden haft flere forskellige modeljob og har også haft mulighed for at deltage i endnu et par tv-programmer: ’4-stjerners Middag’ og ’Et Ton Cash’.

»Det er smadder sjovt, men jeg har jo også hele tiden haft mit sygeplejerskestudie ved siden af. Og det har betydet rigtig meget for mig – at jeg vidste at det var det jeg ville. Modelarbejdet og tv-programmerne har mest af alt været sjov,« siger Silvija.

Det var en moster, der da Silvija var 16-17 år tog hende med ind på et modelbureau.

»Det var dengang, det var enormt moderne at plukke sine øjenbryn helt tynde, så det havde jeg. Og på modelbureauet sagde de, at jeg skulle kommen igen, når mine øjenbryn var vokset ud,« griner Silvija, der aldrig fik taget sig sammen til at vende tilbage til bureauet.

Efter et par år dukkede idéen om en modelkarriere dog op igen. Tv-programmet ’Danmarks Næste Topmodel’ med Caroline Fleming som vært kørte over skærmen, og da der skulle laves en sæson to i 2011 sendte Silvija en ansøgning af sted – og blev udtaget.

»Jeg stod og skulle rejse til Beograd, så jeg måtte sige til dem, at jeg desværre ikke kunne være med alligevel, fordi jeg skulle rejse,« fortæller Silvija.

Men folkene bag tv-programmet havde set sig lune på den smukke Skovlunde-pige, så da Silvija kom hjem fra ferie, kontaktede de hende igen og hun fik en plads i programmet.

»Jeg var i gang med min uddannelse til sygeplejerske og så var jeg 23 år, så jeg var én af de ældre i programmet,« fortæller Silvija.

Hun røg ud som nummer seks – blandt andet fordi dommerne mente, at Silvija manglede ydmyghed i forhold til modelarbejdet.

»Der var bare nogle situationer, hvor jeg gjorde mig lidt upopulær. Jeg har en mening og nogle grænser, som jeg står ved. Det var rigtig vigtigt for mig, at kunne bevare mig selv i det, og stå ved de ting jeg sagde og gjorde,« forklarer Silvija, der blandt andet havde det skidt med en scene i programmet, hvor hun skulle poserer meget sexet sammen med en mand.

»Det var bare over min grænse, så dér sagde jeg fra,« tilføjer hun.

»Men jeg fandt også ud af, at drømmen om en modelkarriere ikke fyldte så meget hos mig. Jeg kunne jo se de andre piger, hvordan de var fuldstændig knust, når det gik dårligt. Som om hele deres verden afhang af lige netop det. Og sådan havde jeg det slet ikke. Så jeg var glad for at jeg havde mit sygeplejerskestudie at vende tilbage til.«

Silvija-Vukovic-(12)

En god rollemodel

Siden Topmodel har hun haft forskellige småjob som freelance model, men det er primært sygeplejerskefaget, der optager Silvija.

»Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med mennesker og hjælpe andre,« siger Silvija.
Hvad får du ud af arbejdet som sygeplejerske?

»Jeg har ikke følelsen af, at jeg skal have noget ud af det. Det er ikke det, der er vigtigst. For mig handler det mere om, at jeg godt kan lide at gøre noget for andre,« forklarer Silvija.

Derfor er hun også utrolig glad for, at været blevet udvalgt til Miss Universe Denmark, hvor en stor del af konkurrencen er velgørenhedsarbejde.

»Selvfølgelig handler det også om, at se godt ud. Men det rigtig gode ved denne konkurrence er, at man får mulighed for at støtte nogle fede organisationer med forskellige former for velgørenhedsarbejde,« siger hun og fortsætter:

»Jeg synes, det er en god mulighed for mig – både personligt men også professionelt som sygeplejerske – at få mulighed for at give noget videre på et højere plan.«

Hun skal dyste mod 25 andre danske piger om titlen Miss Universe Denmark og vinderen går videre til den internationale Miss Universe konkurrence.

»Jeg går selvfølgelig efter at vinde, det er klart. Men nu må vi se, jeg er jo 25 år, så jeg er én af de ældste i konkurrencen. Og så er jeg jo ikke sådan en typisk skandinavisk pige,« smiler hun.

Silvija tager udvælgelsen meget seriøst og har skruet op for træningen og den sunde kost. De 26 piger skal til konkurrencen vurderes i badetøj, aftenkjole og – ikke mindst i interview.

»Konkurrencen handler om mere end bare at være køn. Det handler også om at være intelligent og et godt og sundt forbillede for andre. Det er meget vigtigt for mig, og jeg synes selv, at jeg har de kvalifikationer, der skal til for at være en god rollemodel,« siger Silvija.

Vinderen af Miss Universe Danmark skal findes på Hotel Bella Sky Copenhagen lørdag den 15. august og Silvija har god opbakning i salen, hvor hele 13 familiemedlemmer har meldt deres ankomst.

Silvija-Vukovic-(4)

 

Fakta: Miss Universe Denmark

• Siden marts er over 300 danske kvinder blevet skåret ned til først 50 og nu 26 kandidater til Miss Universe Denmark.

• De 26 piger skal dyste mod hinanden 15. august på Bella Sky Hotel i København.

• Hver deltager konkurrerer i tre ligestillede faser af den indledende konkurrence: Personlighedsinterview, Sundhed & Fitness (i badedragt) og Aftenkjole.

• Dommerpanelet består af et bredt udvalg af danske og internationale folk med kendskab til modebranchen og tæller blandt andre Lindsay Becker (Miss U.S. International 2015), Mai Manniche (smykkedesigner fra JewlsCph) og Maria Hirse (Miss Universe Denmark 1993 og tv-vært).

• Vinderen skal efterfølgende repræsenterer Danmark i den internationale Miss Universe konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *