Oprust fortsætter
oprust.jpg
»De her børn og unge har virkelig brug for at få snakket om deres problemer og finde ud af, at de ikke er alene,« siger projektmedarbejder i Oprust Maiken Ziebell. Foto: Arkivfoto
Unge pårørende til psykisk sårbare kan fortsat få hjælp i projekt Oprust i Ballerup.

Siden januar 2014 har unge pårørende til psykisk sårbare i og omkring Ballerup kunnet få hjælp og støtte til at håndtere det at have en psykisk sårbar far, en deprimeret mor eller en søster med ADHD.

Oprindeligt skulle projektet være stoppet denne sommer, men Foreningen Det Sociale Netværk, der står bag Oprust, har besluttet at forlænge projektet.

»Vi har opnået rigtigt gode resultater med Oprust, og vi vil meget gerne fortsætte projektet, så vi har fået mulighed for at køre til efter årsskiftet,« fortæller Maiken Ziebell, der er projektmedarbejder i Oprust.

Det sker til trods for, at midlerne fra Sundhedsstyrelsens satspulje er udløbet.

»De her børn og unge har virkelig brug for at få snakket om deres problemer og finde ud af, at de ikke er alene, og hvad de kan gøre, når hjemmet føles usikkert på grund af ens nærmeste har psykiske problemer,« forklarer Maiken Ziebell.

Også fokus på fysisk sundhed

Oprust vil fortsat foregå hver onsdag klokken 16 på Tapeten i Ballerup, men for fremtiden vil mandagens seancer foregå hos behandlingsskolerne i Vanløse.

Oprust er overordnet set et sundhedsfremmende initiativ, hvor unge pårørende først og fremmest får mulighed for at tale med andre unge i samme situation. De får via både gruppesamtaler og individuelle samtaler indsigt i og hjælp til, hvordan de kan håndtere situationen som pårørende.

»Målet er at støtte de unge i den sårbare tid, som ungdomsårene kan være samt at give dem et frirum, hvor de unge kan være sig selv uden filter,« fortæller Maiken Ziebell.

Derudover har Oprust en ekstra dimension – nemlig idræt, der er en fast del af de ugentlige sessioner.

»Det gør vi, fordi vi mener, at idræt i lige så høj grad kan medvirke til at give psykisk overskud og ikke mindst til at skabe sammenhold og fællesskab, som de unge har brug for,« siger Maiken Ziebell.

Man kan læse mere om Oprust på www.psykisksaarbar.dk/oprust eller kontakte Maja Hansen på mail: mh@detsocialenetvaerk.dk eller via telefon 50 846 846.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *