Nu skal der tænkes ud af boksen på DTU
dtu_7.jpg
Der blev snakket iværksætteri og innovation på mange sprog, da DTU i Ballerup havde inviteret 150 unge iværksættere til konference. Deres ideer kan senere bruges i det nye innovations-fag, der skal i gang til næste år. Foto: Flemming Schiller
De studerende på DTU i Ballerup skal snart have innovation på skemaet. 150 unge entreprenører tog forskud på det nye fag.

Gangene på DTU i Ballerup er i forvejen fyldt med unge, der både kan tænke skarpt, fremadrettet og som har styr på tabeller og teorier. Men de nye globale tider kræver også nye tiltag, blandt andet innovation og mere direkte interaktion med virksomheder ude i virkeligheden. Derfor planlægger DTU, at der skal tænkes mere innovation ind i undervisningen på diplomuddannelserne.

I september 2016, altså fra næste skoleår, lanceres en tværfaglig linie, hvor diplomingeniørstuderende på 5. og 6. semester skal arbejde på tværs af specialer og fag og finde innovative løsninger på rigtige virksomhedsproblemstillinger. På den måde ønsker DTU at styrke de studerende s tværfaglige, innovative og erhvervsmæssige kunnen.

Men en ting er at have store planer om at tænke ud af boksen. Noget andet er at få virkeligheden ind i klassen.

DTU-1

Unge iværksættere

Torsdag tog DTU forskud på innovationen og inviterede 150 unge iværksættere fra hele Europa til en konference om entreprenørskab. De unge har alle gennemgået det såkaldte Company Programme, der er et forløb på ungdoms- og folkeskole verden over, hvor de unge starter egen virksomhed i forlængelse af studierne. Nu har de så engageret sig i Junior Achievement Alumni Europe, der arbejder for at fremme entreprenørskab.

De 150 deltagere indtog gangene på DTU, hvor de unge entreprenører lyttede til indlæg fra erhvervsfolk, arbejdede med konkrete innovationsemner i grupper og havde socialt samvær, hvor de lærte en del om hinanden og de forskellige måder at tænke iværksættteri på.

»Det er unge iværksættere i alderen 16 til 30 år. De kommer med en masse praktisk erfaring og nye ideer fra hele Europa og vi er glade for, at vi kan låne dem vores lokaler til at vidensdele. Vi må så til gengæld låne deres ideer til inspiration for vores nye innovationsforløb,« siger Nynne Christiansen, teamleder i innovationsafdelingen på DTU.

Hun fortæller, at målet med den nye uddannelse er, at bringe virksomhedernes hverdag endnu tættere på de studerende.

»Innovation er det, vi skal leve af i fremtiden. Og selvom vores studerende har mange ideer og er rigtig dygtige, så vil vi gerne bringe vores kommende ingeniører endnu tætter på erhvervslivet. Denne konference er et skridt i den retning,« siger Nynne Christiansen.

dtu_2 dtu_3 dtu_5 dtu_6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *