Næste år får Søndergård det længe ventede fælleshus
Fælleshus-Søndergård-udefra-copy.jpg
Fælleshuset bliver et rundt hus i to etager placeret for enden af søen. Det kommer til at indeholde to festlokaler, så der kan foregår to fester samtidig på hver sin etage. Både oppe og nede er der panoramaudsigt over sø og torv Foto: skitse
byggeri Et 410 kvadratmeter stort fælleshus vil i løbet af 2016 rejse sig ved søbredden i Søndergård. Vinderprojektet er valgt af en enig dommerkomité og byggeriet går i gang til foråret 2016.

Beboerne i Søndergårdskvarteret har ventet i årevis på det fælleshus, de blev lovet dengang de flyttede ind. Men det har trukket ud og trukket ud.

Senest gik projektet i vasken i 2014, fordi kommunen ikke kunne finde investorer til at opføre det planlagte – og meget specielle byggeri – hvor fælleshuset skulle opføres i ubrændt ler med særligt bæredygtige egenskaber.

Der kunne ikke findes penge til idéen, som ellers havde begejstret såvel borgmester som beboere, og derfor måtte man skrotte projektet og starte helt forfra.

Enig dommerkomité

Tre totalentreprenører har budt ind med projekter i konkurrencen, og dommerkomitéen har nu valgt vinderen.

Det var en enstemmig komité bestående af fire lokalpolitikere, fire beboerrepræsentanter og tre fagfolk, der pegede på entreprenørfirmaet Hald & Halberg A/S, som sammen med Tegnestuen Vandkunsten og det rådgivende ingeniørfirma Dominia løb med førstepladsen for deres projekt for Søndergårds kommende fælleshus.

Der er afsat syv millioner kroner til opførelsen af fælleshuset, der bliver et spændende rundt hus i to etager placeret direkte ned til søen.

Fælleshus-Søndergård-indefra-copy

Det 410 kvadratmeter store fælleshus kommer til at rumme to store festlokaler med tilhørende køkkener, garderobe og toiletter, så der kan foregå to arrangementer samtidig. Der kommer også til at være en lift mellem etagerne.

Begge festlokaler har panoramaudsigt over søen – og udkig til torvet med den karakteristiske Bjørn Nørgaard skulptur Nåleøjet. I stueplan er der terrasse og på første sal en balkon.

Klar til fest i 2016

Byggeriet af det nye fælleshus går i gang til foråret 2016, og huset forventes at stå færdigt i november samme år. Det er Ballerup Kommune der står for opførelsen af huset, der derefter overdrages til de to grundejerforeninger i Søndergård, som i fællesskab skal stå for driften.

»Jeg er rigtig glad for, at den lange proces med fælleshuset i Søndergård nu er endt med så flot et resultat. Jeg er sikker på at huset vil blive en god ramme for et endnu større fællesskab i Søndergård, siger borgmester Jesper Würtzen, der også selv sad med i dommerkomitéen.

Hvordan huset skal drives, vedligeholdes og hvad det eventuelt skal koste at leje det er helt op til grundejerforeningerne selv at finde ud af, når de får overdraget det færdige hus af kommunen næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *