Med havet som evig inspirationskilde
hc_and_de_vilde_svaner_nr_2_med-copy.jpg
Claus Engelunds værker kan ses i Skovlunde Kulturhus frem til 6. september. Foto: privatfoto
kunstudstilling Ballerup Kunstforenings første udstilling efter sommerferien er med Claus Engelund og kan ses i Skovlunde Kulturhus fra 15. august til 6. september.

Claus Engelund henter sin inspiration fra sine mange rejser. Rejserne har ført ham vidt omkring til fjerne egne som Andamanerne, Nicobarerne, Seychellerne, Borneo, Ghana, Cuba, Marokko, Jordan og USA. Han har også rejst i Sydeuropa blandt andet Frankrig, Italien, Portugal, Spanien og ikke mindst Grækenland, som i den grad er et land bundet sammen af havet. Alle disse rejser er blevet færdige udtryk på lærreder, der er blevet vist på et utal af udstillinger herhjemme og i udlandet.

Uanset hvor han er rejst hen, for at samle indtryk til de malerier han har arbejdet med, har havet altid været inden for rækkevide og en evig kilde til inspiration.
Som han siger:

»Havet er vel noget af det mest utæmmede natur vi har tilbage. Vildt og voldsomt, mørkt og koldt, stille, blødt, gennemsigtigt, uklart, varmt og usystematisk – og dog – havet har sin egen systematik, som ét stort åndedrag bevæger bølgerne sig mod land.«

Der er fernisering lørdag den 15. august klokken 13-14, men åbent til 16 i Skovlunde Kulturhus, indgang 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *