Lad musikken begynde!
Ballerup-MusikFest-2013-1-567x382-copy.jpg
Der er garanti for fest og fed musik, når Ballerup Musikfest fylder byen med lyd og bevægelse fra fredag til søndag. Foto: arkivfoto
Musikfest I morgen fredag begynder Ballerup Musikfest, som varer hele weekenden og byder på et væld af koncerter med musikere fra både ind- og udland.

Fra otte forskellige scener i Ballerup kan man den kommende weekend, 21.-23. august, nyde et hav af gratis koncerter og danseshow, når det igen er blevet tid til Ballerup Musikfest.

I år er det femte gang musikfesten afholdes, og den vil ligesom de foregående gange foregå i og omkring Ballerup bymidte – fra Baghuset og Ungdomskulturhuset Vognporten på Sct. Jacobsvej – hen over Kirketorvet med de to store musikfestscener – og op igennem Centrumgaden henover jernbanebroen.

Der opstilles telte med scener på strækningen, som sammen med Ballerup Biblioteks lokaler og Ballerup Kirke vil danne rammen om musikfesten, hvor såvel lokale som udenlandske amatørkor, orkestre og dansegrupper vil sørge for underholdningen fredag, lørdag og søndag.

Åbning på Kirketorvet

Musikfesten bliver åbnet med at brag af en koncert. Flere hundrede korsangere og musikere bidrager fredag klokken 17 til at sætte gang i festen. På scenen er bigbandet Swing Kings og alle øvrige medvirkende er placeret nedenfor scenen og spiller og synger blandt andet Musikfestsangen.

Borgmester Jesper Würtzen åbner festivalen og så går det eller løs i tre dage med gratis underholdning fra de mange forskellige scener.

Nyt fra udlandet

I år har musikfesten besøg af flere spændende grupper med udenlandsk lyd. Blandt andet kommer Copenhage Steelband – et af de ældste og mest populære steelbands i Danmark med musik på udbankede olietønder – på besøg lørdag eftermiddag og giver koncert på Rytmescenen.

Pavlovskis Balalejkaorkester underholder med russisk folkemusik og sigøjnermelodier på Musikfestscenen lørdag eftermiddag.

Den afrikanske gruppe Destiny Choir synger gospel flere gange i løbet af weekenden, hvor de kan opleves både på biblioteket, i Ballerup Kirke og på Musikfestscenen.

Endelig kan man også lære nogle helt nye trin fra Irland, når Copenhagen Irish Set Dancers inviterer alle indenfor til en sjov og lærerig workshop på Ballerup Bibliotek lørdag aften.

Mange lokale artister

Udover de mange udenlandske indslag ved årets musikfest er der som altid et solidt fundament af lokale grupper og solister. Der er for eksempel Ballerups nye unge talent Caroline Ude og det altid populære Lady Marmalade Band, der begge underholder på rytmescenen fredag aften.

Man kan også høre Ballerup Musikskoleorkester, Teatergruppen Klima, Baldur, VoiceZone eller se de dygtige dansere fra DancingTeam på musikfestscenen lørdag.

Eller man kan få et genhør med de lokale ’Danmark har Talent’ deltagere Power Puff Drengene på Tuk-Tuk-scenen både lørdag aften og søndag eftermiddag.

Det samlede program for musikfesten kan ses på www.ballerupmusikfest.dk

Send billede ind og vind gavekort

Skal du til Ballerup Musikfest i weekenden? Så husk kamera eller telefon og knips et sjovt, flot eller kreativt billede, så kan du være heldig at vinde et gavekort til én af byens butikker. Vi har ti gavekort til de ti bedste billeder fra Ballerup Musikfest 2015.

Vi skal have dit billede (man må kun indsende ét) senest mandag morgen den 24. august klokken 9 på mail: red@ballerupbladet.dk. Mærk mailen ’Musikfest’. Billederne bliver vist på vores hjemmeside www.ballerupbladet.dk – og nogle kommer måske med i avisen.

De ti gavekort er til: Ristorante Avanti: 200 kr, Din Tøjmand 200 kr, Hanne Hove 200 kr, Holger Hansen Sko: 200 kr, Ballerup Cykelcenter: 200 kr, Magic Skønhedssalon: 100 kr, Skjold Burne: 100 kr, Flowers: dagens buket, Cafe LaQuart: weekendbrunch for to personer, The Burger: en valgfri burgermenu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *