Kunst og installationer
tæppet-i-skovlunde-bypark-copy.jpg
’Tæppet’ i Skovlunde Bypark er ikke vellykket, mener endnu en Skovlunde-borger. Hun synes, den skal fjernes - eller som minimum gøres mindre - så den ikke er så dominerende i parken. Foto: Ulla Sommer
debat Der står den. Og fortæller historier. Et gavmildt udtryk for kunstnerens legen med formerne.

En mangeårig kilde til glæde og inspiration. Perfekt fra alle vinkler. Et udtryk for overblik, kendskab til sit materiale og faglig kunnen. ’Den Elegante’ udført af vores lokale kunstner Peter Hesk. Kommunens bedste kunstværk.

Men det er selvfølgelig en subjektiv vurdering.

den-elegante-copy

‘Den Elegante’ på Skovlunde Stationsplads.

En subjektiv vurdering er det også, at installationen i Skovlunde Bypark er faldet uheldigt ud. Tanken har uden tvivl været god. Man ville gerne bibringe Skovlunde noget godt, og det er gjort i den bedste mening.

Nu har vi så en installation liggende, som ikke – igen en subjektiv vurdering – løfter parken, men tværtimod skæmmer den. Den tidligere nogenlunde rimelige balance imellem kultur og natur er forrykket.

Med titlen ’Tæppet’, som det på ingen måde ligner, ligger installationen der og ødelægger den tidligere så dejlige aftensol over vores kælkebakke. Når man kommer gående på stien, ser man en stor betonklods som et dominerende element over den forholdsvis lille sø. Man kunne så sætte sig på kanten og bruge denne som en slags bænk, men her tager den yderste kant en væsentlig del af udsynet.

Hvor ’Den Elegante’ vil stå uforanderligt i årtier, så vil installationen, som Michael Harrington skriver, inden for et par år begynde at forfalde. Mågerne er glade for at sidde på den og efterlader også deres tydelige aftryk, og alger og snavs vil snart sætte sig. Hvis installationen skal holdes ren, skal der kraftige kemikalier til, og disse vil så lande direkte i søen.

Det ville have været dejligt, hvis vi havde fået noget kunst i Skovlunde i en lige så god kvalitet som ’Den Elegante’. Jeg mener – subjektivt – at installationen skal fjernes fra parken. Erkende, at ”vi eksperimenterede – og det gik ikke denne gang”.

Alternativ mener jeg – igen subjektivt – at den store betonklods som et kompromis bør fjernes for at mindske installationens dominans over naturen.

2 kommentarer om “Kunst og installationer”

 1. Gert Fabricius siger:

  Dejligt at få en kommentar til kunstværket i byparken, det kan der være mange meninger om.
  Jeg er helt enig i at Betonklodsen er en katastrofe, og de kommunale penge det har kostet kunne
  bestemt bruges bedre. For eksempel hvis man går en tur på fortorvet på Ellekildevej kan man
  nemt falde og komme til skade i så dårligt stand er det Bemærk også at søen der blev tømt
  uden hensyn til dyrene nu er omdannet til en alje suppe uden det liv der var før.

 2. Erik Andreasen siger:

  Jeg er helt enig. Betonklosen skæmmer Skovlunde Bypark og bør fjernes igen.

  Kunstneren mangler fuldstændig fornemmelse for, hvor den skule placeres. Måske kan man finde et sted, hvor den passer.

  De traditionelle kommentarer om, at kunst skal skabe debat holder ikke her, da man har skæmmet et naturområde, hvilket ikke kan retfærdiggøres af en debat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *