Kasserer: Kommunen har et problem
Vejbelysning Ifølge kassereren i grundejerforeningen har man blot fulgt generalforsamlingens beslutning i sagen om vejbelysningsafgiften. Han mener, at kommunen har håndteret sagen forkert.

Har grundejerforeningens kasserer handlet forkert og bare indkrævet penge fra beboerne, velvidende, at Ballerup Kommune faktisk betalte den omstridte vejbelysningsafgift? Det mener Max Thomsen. Men det mener grundejerforeningens kasserer, Jens Bredo, ikke. Han mener, at alt er foregået lige efter bogen.

Læs også artiklen om Max Thomsen: Beboer i kamp mod dobbelt afgift

»Vi fik en besked fra Ballerup kommune i 2010 om, at nu skulle vi til at opkræve afgiften fra vores beboere. Det gjorde vi så via kontingentet en gang om året. Derfor opkrævede vi også for 2013. For da vi fik besked om, at Ballerup Kommune igen ville opkræve afgiften i slutningen af december 2012, da havde vi allerede meldt kontingentet til betalingsservice. Vi var enige om, at vi ikke syntes, at det var optimalt, men kommunen kan pålægge os opgaven, og derfor gjorde vi det. Efterfølgende fik vi aldrig nogen opkrævning fra DONG, og der mener Max Thomsen, så at vi skulle have handlet og selv gjort noget for at få den opkrævning. Det gjorde vi ikke, for vi mente, at det var Ballerup Kommunes opgave. Jeg mener ikke, at vi har nogen som helst forpligtelse til at rykke for en regning. Derfor har vi blot fulgt den beslutning, som generalforsamlingen har truffet og som Max Thomsen i øvrigt ikke har deltaget i,« siger Jens Bredo, da han bliver forholdt kritikken.

En umulig opgave

Han afviser også, at man i grundejerforeningen kunne have udbetalt de penge, som man fik ind fra beboerne.

»En del var flyttet og det var en nærmest umulig opgave at opspore de folk, da jeg mener at alt skulle udbetales ligeligt. Derfor besluttede vi at overføre pengene til egenkapitalen og nu står der så en halv million kroner, som vi kan bruge til andre formål, som f.eks vejvedligeholdelse. Vi har et stort areal veje og der skal nok kunne blive brug for de penge til at vedligeholde og renovere vejene,« siger Jens Bredo.

Han er overbevist om, at når generalforsamlingen har besluttet, at overføre pengene til egenkapitalen, så må de bruges til alle formål – så længe det naturligvis går til grundejerens fælles bedste.

Kommunens problem

Under alle omstændigheder mener Jens Bredo, at sagen er håndteret korrekt fra grundejerforeningens side og at det især er Ballerup Kommune, der har et problem.

»Jeg mener klart, at det er Ballerup Kommune, der har håndteret det her dårligt. De har, i mine øje, en forpligtelse til at sørge for, at vi får en opkrævning fra DONG, så at det er endt sådan lidt rodet, det mener jeg ikke, at vi er ansvarlige for,« siger Jens Bredo, der i øvrigt mener, at Max Thomsen burde møde op til generalforsamlingerne i stedet for at blive væk og så bare klage bagefter.

Læs også kommentarer fra borgmesteren: Det blev for besværligt at kradse penge ind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *