Kærlodden fik det grønne flag
Børnehuset-Kærlodden-får-det-Grønne-Spirerflag-11aug2015_-5251-copy.jpg
Børnene ventede spændt på at borgmesteren sendte det fine Grønne Spirer Flag til tops. Foto: privatfoto
I forrige uge fik Børnehuset Kærlodden i Måløv, som den første institution i Ballerup Kommune, Friluftsrådets Grønne Spirer Flag for deres store indsats med at få naturen ind i hverdagen.

Der var spænding og glæde i Børnehuset Kærlodden i Måløv tirsdag den 11. august. Det var nemlig dagen, hvor børn og voksne fik det officielle og meget fine bevis på deres arbejde med at få mere natur ind i hverdagen.

Borgmester Jesper Würtzen kom på besøg i børnehuset og fik æren af at hejse Friluftsrådets Grønne Spirer Flag, som børnehuset har fået tildelt som bevis på deres målrettede arbejde med at øge børnenes nærhed til naturen.

»Vi brænder for naturen og vil gerne profilere os ved at bruge naturen som et ekstra rum. Vi tog derfor kontakt til Friluftsrådet for at få mere viden og inspirationen til at arbejde med naturen,« fortæller pædagog i Kærlodden, Pernille Søndergaard.

Kærlodden er den første institution i Ballerup, der har fået det fine grønne flag.

Naturen inspirerer

Børnehuset Kærlodden har i 2015 og 2016 fokus på læreplanstemaet ’natur og naturfænomener’, og medarbejdere oplever dagligt, at naturen har en god effekt på børnene.

»Når vi kommer ud i naturen, får vi mere ro og nærvær. Naturen er mere foranderlig end det konstruerede legestativ og giver en naturlig nysgerrighed hos børnene,« siger Pernille Søndergaard.

De voksne har dyrket børnenes nysgerrighed og brugt naturen til at lære børnene en masse om, hvordan verden udenfor stuerne fungerer:

»Vi har etableret en køkkenhave på vores legeplads og har snakket om, hvad der sker med et frø, når det spirer, og hvad der skal til for, at en plante vokser godt. Vi finder ting, der er levende, ser på biller og regnorme. Dyr er sjove. Regnorme er for eksempel skraldespande i jorden. De ruller sig sammen. Hvorfor gør de det?« fortæller Pernille Søndergaard, der samtidig anbefaler andre børnehuse at få mere natur ind i hverdagen.

Børnehuset-Kærlodden-får-det-Grønne-Spirerflag-11aug2015_5257-(1)-copy

Faktaboks: Det Grønne Spirer Flag

For at få Det Grønne Spirerflag og modtage Spirerdiplomet har Børnehuset Kærlodden opfyldt kriterierne:

• Institutionen skal udarbejde en grøn handleplan, der beskriver, hvad de vil lave, hvordan de vil gøre det og hvilke mål, de vil opnå.

• To af de ansatte skal deltage i et Spirerkursus.

• Børn og voksne i institutionen skal gennemføre to eller flere selvvalgte natur- og miljøprojekter eller to temaforløb på baggrund af to af aktivitetsarkene.

• Institutionen skal fortælle om deres arbejde til Friluftsrådet samt til andre.

Læs mere om Friluftsrådets Grønne Spirer på www.groennespirer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *