Intet hegn eller autoværn ud til motorvejen
-under-motorvej-2-copy.jpg
100 meter fra Haveforeningen Hestholm går de to åer ’Harrestrup Å’ og ’Risby Å’ under motorvejen. De bryder støjvoldene, så der er kig og direkte adgang til motorvejen. Det bekymrer en beboer i området - men ikke Vejdirektoratet. Foto: Mia Thomsen
trafik Vejdirektoratet anbefaler at holde hunde i snor, men ser ikke nogen grund til at etablere hverken hegn eller autoværn ved åerne i de grønne områder mellem haveforeninger og motorvej.

En bekymret beboer i Haveforeningen Hestholm har kontaktet Ballerup Bladet. Han undrer sig over, at den nye motorvej ikke er spærret bedre af. I de grønne områder mellem motorvej og haveforeninger løber to åer – begge passerer under motorvejen – men der er, som beboere forklarede i telefonen, overhovedet ikke nogen form for afspærring. Børn og dyr kan løbe lige ud på vejen.

Ballerup Bladet satte sig naturligvis for at se nærmere på sagen og kørte ud til området, hvor der ganske rigtigt er fuldstændig åbent. De to åer bryder støjvoldene, så der er direkte kig til motorvejen. Der er lavet hegn over selve åerne, men på begge sider af dem kan man gå lige ud på motorvejen – kun cirka 100 meter fra haveforeningen.

Vi kontakter derfor Vejdirektoratet for at høre, hvad meningen er?

Tag snor på hunden

Men hos Vejdirektoratet synes de ikke, at det er et problem at der ikke er spærret bedre af ud til motorvejen.

»Vi har planer om at beplante vejskråningen nord for motorvejen – blandt andet med trægrupper på arealerne på bagsiden af støjvoldene. Det vil give en naturlig barriere, som medvirker til at afskærme motorvejen,« forklarer Andrew Crone-Langkjær, der er kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet – og tilknyttet det omfattende projekt Frederiksundmotorvej.

Han understreger, at der ikke skal forventes yderligere afskærmning i området omkring haveforeningerne.

»Der vil ikke blive opsat hegn eller yderligere autoværn langs motorvejen de pågældende steder,« siger han.

Området er meget brugt af hundeluftere – og til dem lyder rådet fra Vejdirektoratet:

»Hvis folk er nervøse for, om deres hund ikke vil lystre dem og løbe væk, så bør de bruge en hundesnor, når de færdes i det område,« siger Andrew Crone-Langkjær.

Han mener heller ikke, at råvildt vil være noget problem:

»Der er ikke råvildt på den side af motorvejen, der kan forsvare en indhegning. Hegnet er sat på modsatte side mod Vestskoven, hvor det er relevant. Vores erfaringer generelt er, at det heldigvis er sjældent, at råvildt forvilder sig op på motorvejen.«

Hvad med børn?

»Hvad angår børn, så vil et hegn ikke kunne forhindre dem i at komme ind på vejen, hvis de virkelig vil. Det er da heller ikke et problem, jeg er stødt på andre steder på vores motorveje, hvor der er lignende forhold,« forklarer kommunikationskonsulenten og tilføjer:

»Når det er sagt, så vil Vejdirektoratet naturligvis overveje eventuelle tiltag, hvis det viser sig, at der er et reelt problem.«

Å-under-motorvej-3-copy Å-under-motorvej-copy

1 kommentar om “Intet hegn eller autoværn ud til motorvejen”

  1. Helle siger:

    Vi kørte på det nye stykke d. 1. august og ser 2 teenagepiger sidde i vejkanten. Meget utrygt når man kører 110 km/t.
    Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *