HTX fejrede sit nye historiske navn
hc_ørsted_gym_6.jpg
Salen var fuld af elever og lærere, som hyldede H.C. Ørsted. Hans navn præger nu TEC Ballerup og en del af hyldesten blev præsenteret af klasserne foran alle i salen. Især hans opfindelse af elektromagnetismen var et gennemgående tema i de hyldester, som klasserne fremviste. Foto: Flemming Schiller.
Fremover kommer HTX på TEC Ballerup til at hedde H.C. Ørsted Gymnasiet. Fredag fejrede skolen sit historiske navneskift.

Salen var fyldt til randen af elever og lærere, der alle havde sat sig for at fejre dagen. Gymnasiedelen af TEC Ballerup på Telegrafvej hedder nu H. C. Ørsteds Gymnasiet og i den anledning havde alle klasser lavet hver deres forslag, der skulle hylde den gamle naturvidenskabelige mester, som skolen nu er navngivet efter.

Under jubelråb og klapsalver viste klasserne deres hyldest, der rummede alt fra en imaginær tur jorden rundt i en el-drevet bil til en virtuel statue med nogle af de ting, som H.C. Ørsted opfandt.

Inden de kreative forslag rullede ud i salen havde borgmester Jesper Würtzen (A) sagt et par ord til forsamlingen og sendt en flok balloner op, som det hører sig til.

Han fortalte blandt andet, at Ballerup er en meget aktive uddannelses-by med mange uddannelsesinstitutioner og at kommunen er glad for netop den tekniske gymnasium, da det ligger godt til de mange virksomheder, der også findes i Ballerup og som har brug for veluddannet arbejdskraft i de kommende år.

Mere tværfaglighed

Samtidig roste han gymnasiet for sit høje faglige niveau og for samtidig at prioritere det sjove og sociale mellem eleverne. Samtidig pointerede han, at gymnasiet har et højt gennemsnit og at man nu kan få mulighed for at arbejde mere tværfagligt, idet H.C. Ørsted også var meget humanistisk interesseret, og netop mere humanistiske fag vil der også bliver satset mere på fremover.

Det ligger i god tråd med de tanker, som studierektor Kirsten Flagstad har for fremtidens H.C Ørsted Gymnasium.

»Det er vigtigt for skolen med det nye navn. Det signalerer, at vi lægger vægt på både naturvidenskab og teknik og tænker tværfagligt, netop som H.C Ørsted gjorde. Men det er også vigtigt at vi sender et signal om, hvem vi er. Nu er vi et gymnasium og dermed adskiller vi os fra betegnelsen TEC, der var svær for andre at definere, hvad stod for. Så det betyder, at vi nu har et mere selvstændigt brand og at vi kan fortsætte med at tiltrække de gode hoveder til skolen,« siger Kirsten Flagstad.

Efter en lille time blev det hele sluttet af med kage til alle og derefter gik turen ud i kasserne eller ud i solen, der helt i tråd med den glade dag, også havde valgt at skinne på denne festlige dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *