Gamle klippekort gør gavn
Indsamling_-Klippekort_Claus-BoesenMedia-Press-copy.jpg
CSR-ansvarlig Pernille Fogh Christensen med den hjemmelavede indsamlingsboks til gamle klippekort, der står i Topdanmarks kantine i Ballerup. Foto: Claus Boesen/Media Press
velgørenhed En medarbejder fra Topdanmark i Ballerup fik for nylig en god idé, der indtil videre har skaffet cirka 10.500 kroner til Børnehjælpsdagen.

Det er nemlig muligt at donere sine gamle klippekort til Børnehjælpsdagen, men så skal man enten sende dem med posten til Movia eller selv tage turen ind til Hovedbanegården eller Nørreport.

Medarbejderen hos Topdanmark fik i stedet den idé, at virksomheden skulle lave sin helt egen indsamling blandt alle 1700 medarbejdere. CSR-ansvarlig Pernille Fogh Christensen kunne straks se potentialet og var med på idéen og fik lavet en fin hjemmelavet boks i Topdanmarks kantine i Ballerup til formålet.

»Vi er sikkert mange, som har klippekort liggende. Men risikoen for, at de med tiden blot ryger ud, er stor. Man kan nemt glemme at få afleveret klippekortene i de opstillede bokse, og det er simpelthen bare nemmere lige at tage dem med på arbejde og smide dem i en boks her – og dermed støtte udsatte og anbragte børn«.

Håber andre vil gribe idéen

I Børnehjælpsdagen er de meget glade og taknemmelige for det fine initiativ.

»Jeg håber, at andre virksomheder vil tage den gode idé til sig. For der er ikke nogen tvivl om, at ethvert klip kan gøre en forskel for os og betyder, at vi kan nå endnu flere anbragte børn og unge,« siger Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl og tilføjer:

»Det unikke ved dette eksempel fra Topdanmark er, at det er medarbejderne, som tager et fælles socialt ansvar, uden at det tager medarbejdernes tid på arbejde eller koster virksomheden penge. Det giver så meget mening, og vi er dybt taknemmelige.«

Topdanmark fortsætter indsamlingen måneden ud og sørger derefter selv for at indlevere klippekortene til Movia, så de kommer med i den samlede pulje. Foreløbig har de samlet 177 forskellige klippekort, som ikke længere kan bruges i busser og tog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *