Færre indbrud i Ballerup
indbrud-COLOURBOX-copy.jpg
Færre har oplevet ubudne gæster i sommerferien. I Ballerup Kommune er antallet af indbrud faldet markant i denne sommerferie, men Københavns Vestegns Politi satser på at få antallet endnu længere ned. Foto: Colourbox
politi Der er sket markant færre indbrud i hjemmene i Ballerup Kommune sammenlignet med sidste år.

Der er stadig mange, som er kommet hjem fra sommerferie og har fået gennemrodet deres hjem af ukendte indbrudstyve. Men heldigvis er det langt færre end sidste år. Det viser den nyeste opgørelse fra Københavns Vestegns Politi i kølvandet på sommerferien.

Tallene viser, at der er sket markant færre indbrud i stort set alle kommuner i politikredsen, også i Ballerup. Der er konstateret 35 indbrud i privat beboelse i ugerne 27 til 33 mod 49 indbrud i 2014. Ballerup er stadig den kommune med næstflest indbrud i kredsen, nu kun overgået af Hvidovre.

Stor borgerhjælp

Tallene vækker glæde hos Københavns Vestegns Politi, der ikke kan pege på en enkelt årsag til faldet, men understreger, at både politi og borgere har haft stor fokus på indbrud. Desuden har politiet i længere tid arbejdet målrettet på at bringe antallet af indbrud ned, ligesom mere end 8000 hjem på Vestegnen har tilmeldt sig Nabohjælp-ordningen.

»Vi er rigtig glade for at se, at antallet af sommerindbrud falder overalt på Vestegnen. Det følger dermed den faldende tendens vi har set i hele 2015. Så dette er også en mulighed for at sige tak for hjælpen til de borgere, der har hjulpet med anmeldelser og med at holde øje med naboens hus,« siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi.

Hun understreger dog, at politiet stadig ikke er tilfredse.

»Vi arbejder dog stadig på at bringe antallet længere ned. Et indbrud er et for meget, så vi håber stadig på borgernes hjælp. Derfor skal man altid ringe til os, hvis man ser noget mistænkeligt i nabolaget,« siger Charlotte Skovby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *