Byd ind på borgermillionen
skaterbane_måløv-1.jpg
Sidste år valgte borgerne i Måløv at bruge deres andel af borgermillionen til en skaterbane ved Østerhøjskolen. Foto: Arkivfoto: Flemming Schiller
Ideer Nu er der åbent for gode ideér til projekt borgermillion. Kommunen giver en million kroner, borgerne i de fire bydele bestemmer selv, hvad pengene skal gå til.

Fra i dag tirsdag den 18. august har Ballerup Kommune åbnet for idéer til dette års borgermillion. Som vi skrev i avisen for tre uger siden er det besluttet at gentage projektet, hvor borgerne selv kommer med forslag til, hvad de synes,kommunen skal bruge én million kroner på.

»Denne gang har borgermillionen fået temaet ’fællesskab’. Så de idéer borgerne byder ind med, skal på en eller anden måde have fællesskabet for øje,« siger projektleder på borgermillionen, Michala Ahn Hultberg, der venter spændt på at idéerne fra borgerne begynder at tikke ind.

»Vi har også ændret lidt på konceptet denne gang, så det ikke nødvendigvis behøver at være et anlægsprojekt. Det kan altså godt være en fest eller et andet socialt arrangement – selvfølgelig for offentligheden,« forklarer hun.

Fordeling efter folketal

Ligesom sidste borgermillion fordeles pengene til de fire bydele baseret på befolkningstal. Så i Måløv, hvor 9.023 personer bor, hedder puljen: 187.390 kroner. Ballerup Nord med 11.632 personer får 241.573 kroner. Ballerup Syd har med 14.362 personer en andel på 298.270 kroner. Og Skovlundes 13.134 personer får 272.767 kroner.

Som noget nyt i år, er det dog også muligt, at få fingre i hele millionen hvis man sidder inde med et helt fantastisk projekt. Det kræver dog, at idéen fremlægges i alle fire bydele – og vinder alle fire steder.

Sådan gør du

Idéerne skal sendes ind via kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk/borgermillionen, hvor man udfylder et skema og kort fortæller om sin idé.

Man kan byde ind med idéer helt frem til 16. oktober – og de følgende uger vil der så blive holdt workshops i de fire bydele, hvor alle kan møde op og være med i udviklingen af ideér – og i sidste ende være med til at stemme deres favorit videre. Alle indbyggere over seks år i Ballerup Kommune har stemmeret til møderne.

Kommunen har også oprettet en side på facebook, hvor man kan byde ind, diskutere idéer eller komme med input til hinanden og folkene bag borgermillionen. Du finder siden her: ’Ballerup Kommunes borgermillion 2015’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *