Bedre screening, bedre integration
Debat I dag er vi vidner til at advokater og læger kører rundt i taxaer, også her i Ballerup.

Det er mennesker der er migreret fra andre lande og deres uddannelser er derfor ikke valide her i Danmark. Vi har svigtet disse mennesker med en forfejlet integration gennem de sidste årtier. Det må simpelthen ikke også ske for de 31 flygtninge, som kommer til Ballerup indenfor en overskuelig fremtid.

En bedre screening ville være bare én vigtig brik i et rimelig stort puslespil for en bedre integration. Vi bliver nødt til at kende deres kompetencer så tidligt som muligt, for at de kan opnå deres fulde potentiale og bidrage mest muligt til deres nye samfund.

Ud over en bedre screening af deres kvalifikationer bør virksomhederne tage et større ansvar for at give disse mennesker en bedre plads på arbejdsmarkedet, så de ikke ender på et job, hvor de er overkvalificeret.

Det vil være bedst både for den enkelte nydansker og vores samfund som helhed, hvis vi bliver bedre til at anerkende nydanskernes kvalifikationer.

Vi bør her i Ballerup vise os som en stærk kommune, og gå forrest når det gælder bedre screening. At give dem muligheden for at bidrage og ikke kun møde dem med Ingers integrationsydelser og DF’s retorik, ville blive en vigtig investering for os alle sammen.

1 kommentar om “Bedre screening, bedre integration”

  1. Hagen Ahlgren siger:

    Det er befriende at læse et debatoplæg som er så sobert formuleret. Grundtanken, at sætte sig ind i og dermed bedre forstå migranterne, er rigtigt tænkt og åbner op for at integrationen lykkedes. Der stilles meget store krav til nye Danskere om at opnå sproglige og arbejdsmarkedsmæssige kompetencer på nærmest rekord tid. Kompetencer, vi kan hjælpe dem til at erhverve hvis vi giver dem plads på vores arbejdsmarked, Her skal man være meget opmærksom på at de ikke tvinges ind på en indslusningsløn, da dette vil friste arbejdsgivere til at udnytte muligheden for løndumping, til stor skade for den Danske velfærdsmodel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *