Ballerup OK til veteran VM i Sverige
Ballerup-OK-alderspræsidenten_opløb_kvali1-copy.jpg
Det våde vejr betød ekstra udfordringer for orienteringsløberne. Foto: Privatfoto
Orientering Små 30 løbere fra Ballerup Orienteringsklub var til VM for veteraner omkring Göteborg med det erklærede mål at hjemhente hæder og ære, ikke kun til klubben, men også til Danmark.

Et stort stævne, der hvert år trækker mange deltagere, uanset hvor i verden det holdes. Denne gang med omkring 3100 deltagere fra hele verden ved et VM, der bød på store udfordringer og oplevelser.

VM foregik over otte dage med blot to hviledage, som passende blev brugt på træning. Ugen startede med sprint i selve Göteborg, og her formåede hele 10 Ballerupløbere at kvalificere sig til A-finalen i hver deres aldersklasse. Lidt af en præstation, da mange af konkurrenterne er tidligere eliteløbere med EM- og VM-deltagelser på bagen. I sprintfinalerne var modstanden derfor hård, men trods sekundære placeringer faldt ingen igennem, og der var stor tilfredshed at spore. Bedste placering fik Lars Hanghøj Petersen som nummer 31 af 80 i klassen H-60.

Herefter fulgte tre dages klassisk orienteringsløb i skoven: to kvalifikationsløb og finalen. Som herhjemme blev også VM-ugen ramt af særdeles dårligt vejr med sommerkulde, blæst, skybrud og slagregn. I dette vejr blev løberne sendt ud i hårdt svensk skovterræn med moser og stejle klippepartier. Specielt førstedagen var våd, og flere steder var det løb i vand og mudder til knæene. I opløbet trådte de mange løbere mudderhullerne stadigt dybere, og som ved Hubertusjagtens vandhul stod publikum forventningsfulde og håbede på den berømte vandgang. Og de fik noget at glæde sig over.

I skoven kvalificerede tre Ballerupløbere sig til finalerne, men her gjorde vore nordiske brødre kort proces og satte sig på næsten alle medaljer, og det blev blot til sekundære placeringer. Bedst blev Annette Bonde som nummer 49 af 60 i D-50.

Det må med, at VM for veteraner er livsbekræftende. Folk er aktive i en høj alder, men mest imponerende var dog den dobbelte guldvinder på 97 år, Rune Haraldsson fra Sverige, som klarede både sprinten og skoven i fin stil. Med tre guld og en bronze endte Danmark i nationskonkurrencen meget fint som nummer 5 af 39.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *