Ballerup Bibliotek indfører også selvbetjent åbningstid
biblo-copy.jpg
Fra november i år indføres ’selvbetjent åbningstid’ også på Ballerup Bibliotek. Så kan man ved hjælp af sit sundhedskort gå på biblioteket alle ugens syv dag i tidsrummet 7 til 22. Foto: arkivfoto
udvidelse Ligesom i kulturhusene vil det til november også blive muligt at gå på biblioteket i Ballerup udenfor åbningstid. Ved hjælp af sundhedskortet kan man komme ind alle ugens dage fra 7 til 22.

Kulturhusene i Måløv og Skovlunde har stor succes med at have åbnet husene op for borgerne udenfor åbningstid. Erfaringerne har været så gode, at Ballerup Bibliotek nu følger trop og indfører ’selvbetjent åbningstid’ fra november i år.

Dermed kan man ved hjælp af sit sundhedkort – og den kode man har som oprettet bruger af Ballerup Bibliotekerne – få adgang til hele biblioteket alle ugens syv dage fra 7 til 22.

»Det har været en stor succes i både Skovlunde og Måløv, og folk har virkelig taget det til sig og bruger husene på alle tider af dagen« siger bibliotekschef Ravinder Kaur-Pedersen.

Begge kulturhuse har oplevet stor fremgang i såvel antallet af besøgende som udlånte materialer – hvor det i Ballerup er gået lidt tilbage.

»Den selvbetjente åbningstid er en stor fordel og giver endnu mere fleksibilitet for borgerne. Og selvom udvidelsen af åbningstiden på Ballerup Bibliotek ikke bliver lige så stor som i kulturhusene, er jeg sikker på at det er noget folk vil blive glade for,« siger bibliotekschefen.

Kun få problemer

I de to kulturhuse har der stort set ikke været problemer med hærværk . Generelt passer folk rigtig godt på husene – og alle tingene i dem.

»Vi har haft enkelte episoder med unge, der ikke opførte sig ordentligt. Men vi har jo overvågning alle vegne og de bruger deres sundhedskort til at komme ind. Så på den måde kan vi identificere folk, når der er problemer,« fortæller Ravinder Kaur-Pedersen.

På Ballerup Bibliotek har man for at sikre tilgængelighed i hele huset flyttet alle kontorer og medarbejdernes arbejdsstationer op i et samlet område på øverste etage, som kan låses af. Men det bliver også eneste område, folk ikke kan færdes i, når den selvbetjente åbningstid indføres.

»Og så arbejder vi på en løsning for området ved informationen,« tilføjer bibliotekschefen.
Her vil også blive spærret af på en eller anden måde, så alle medarbejdernes ting, computere og arbejdsredskaber kan få lov at blive liggende, når de går hjem fra arbejde. Men ellers kan folk færdes frit på hele biblioteket i den selvbetjente åbningstid.

Se film om Ballerup Bibliotek: Film om bibliotekerne

Fakta: Flere besøgende

Fra 2013 til 2014 er der overordnet set vækst i besøgstallet på Ballerup Bibliotekerne. Selvbetjent åbningstid blev indført i kulturhusene 1. februar 2014.

I Måløv er besøgstallet steget med knap 30% (Fra 62.441 til 80.671) og i Skovlunde med knap 25% (fra 91.857 til 114.418).

På Ballerup Bibliotek er der derimod tale om et fald i besøgstallet på knap 10% – formentlig med baggrund i en større ombygnings- og omflytningsperiode, oplyser bibliotekschefen.

Fakta : Om selvbetjent åbningstid

Der er selvbetjent åbningstid i Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus hver dag fra klokken 7 til 22 – og fra november i år også på Ballerup Bibliotek.

For at få adgang til husene udenfor normal åbningstid skal man være indmeldt som låner på Ballerup Bibliotekerne, være fyldt 15 år og være i besiddelse af sit sundhedskort eller lånerkort.

Foran indgangsdørene til husene hænger kortlæseren, hvor man scanner sit sundhedskort/lånerkort. Og efterfølgende indtaster man sin personlige kode (den samme som man bruger, når man låner bøger eller andet på bibliotekerne)

Derefter har man fri adgang til at bruge husenes faciliteter. Man kan låne og aflevere bøger, film, spil osv. Bestille og afhente reserverede materialer, læse avis, låne en computer og gå på internettet.

Der er også mulighed for at booke et af husenes mødelokaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *