Sølvmedaljer til Ballerup-ryttere
Langbane.jpg
Glade juniorcyklister efter de veloverståede konkurrencer. Danskerne med sølvmedaljer om halsen - deriblandt to ryttere fra Ballerup. Foto: Privatfoto
Cykling Det danske juniorlandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb vandt sølv ved EM. Holdet tabte finalen til et meget stærkt russisk hold.

Efter en klar ny dansk rekord på 4.08,095 i kvalifikationen stod Danmark i EM-finalen over for de forsvarende mestre fra Rusland. Det danske hold til finalen bestod af Niklas Larsen, Rasmus Lund Pedersen, Frederik Rodenberg Madsen og Tim Vang Cronqvist, begge fra Ballerup.

Sidstnævnte var skiftet ind i stedet for Andreas Stokbro i forhold til kvalifikationen.
Russerne havde favoritværdigheden som forsvarende mestre og havde kørt lidt hurtigere end Danmark i kvalifikationen. De havde i kvalifikationen også fordel af at køre sidst og kunne derfor køre på blandt andre Danmarks tid.

Uheldig punktering

De to hold fulgtes godt ad de første 1000 meter, hvor russerne førte med 121 millisekunder.

Uheldet var dog ude for det danske hold efter 1250 meter, da Niklas Larsen punkterede, så holdet alt for tidligt blev reduceret til tre mand. Efter 2000 meter var danskerne stadig inde i kampen, men bagud med 1,4 sekunder. Danskerne var på det tidspunkt 0,3 sekunder hurtigere end deres tid fra kvalifikationen.

I finalens sidste halvdel kunne det danske hold ikke hamle op med russerne og tabte klart terræn.

Russerne vandt guldet i tiden 4.05,305: En tid, som det danske hold næppe havde kunnet hamle op med uanset hvad. Danskerne sluttede i tiden 4.12,141, hvilket stadig er den næsthurtigste tid, noget dansk juniorhold nogensinde har kørt.
I bronzefinalen vandt Polen over Schweiz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *