Skole-renovering rimer på falsk alarm
Lundebjergskolen-05-copy.jpg
Lundebjergskolen er under ombygning og det har betydet en del forgæves udrykninger, når håndværkere går ind i rum, hvor brandalarmen ikke er slået fra. Nu skal der gøres noget ved det. Foto: Arkivfoto
Udrykning Den store renovering af Lundebjergskolen har betydet massevis af falske brandalarmer i sommer. Nu skal det være slut.

Igennem sommeren har en del beboere i Skovlunde bemærket, at brandbilerne ret ofte, i hvert fald en gang om ugen, har kørt med fuld udrykning til Lundebjergskolen. Alle gangene er de vendt hjem igen kort tid efter, uden at have slukket noget. Der har nemlig ikke været noget at slukke, for det var blot tale om såkaldte blinde alarmer.

De mange alarmer og de medfølgende udrykninger generer beboerne og de generer også Ballerup Brandvæsen. Desuden koster de mange udrykninger også skattekroner, hver gang der skal køres med uforettet sag.

»Lundebjergskolen er ved at blive bygget om, og det betyder, at der går mange håndværkere rundt dernede. Når de så går ind i et rum uden at den installerede AB-alarm er slået fra, fordi de ikke har meldt deres ankomst til pedellen, så har vi balladen. Så rykker vi ud, men det er jo blind alarm hver gang. Det er irriterende for beboerne og også for os, for det er jo en uholdbar situation i længden,« siger Jørgen Fischer, beredskabsinspektør hos Ballerup Brandvæsen.

Det skal stoppes

Problemet opstår ofte når håndværkerne kommer meget tidligere end planlagt og så går de i gang med at arbejde i de forskellige rum. Men da pedellen ikke er blevet informeret om, at der kommer håndværkere i bygningerne eller i specifikke rum, så er alarmen ikke slået fra og så bimler den på brandstationen. Og så må brandbilerne rykke ud.

Men den uheldige praksis skal nu stoppes, forsikrer Jørgen Fischer.

»Vi er enige om, at det ikke er holdbart. I denne uge har vi drøftet det og vi vil nu indskærpe overfor både håndværkere og pedellen på skolen, at de skal være bedre til at koordinere, hvor de er og hvornår, så vi undgår de mange alarmer. Det er spild af tid for os, det er irriterende for beboerne i området og det er også kostbart. Når de får koordineret bedre, så sikrer vi os også, at der er alarm om natten, men ikke om dagen, når håndværkerne er i gang. Så kan vi også sikre os, at vi rent faktisk kan rykke ud, hvis der skulle ske noget,« siger Jørgen Fischer.

Så hvis håndværkere og skolens personale kan få en bedre koordination af deres aktiviteter, så kan sommerroen måske atter sænke sig over Lundebjergskolen og omegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *