Ny uddannelse med job i
KUU-2.jpg
Der kommer gang i værkstedet på Ballerup Herlev Produktionsskole efter sommerferien, hvor den nye uddannelse til erhvervsassistent begynder. Foto: Flemming Schiller.
En ny chance På Ballerup Herlev produktionsskole står man klar med en ny uddannelse for de unge, der ikke har fundet deres vej. Endda en uddannelse, hvor der er gode jobmuligheder.

Efter sommerferien skal mange unge i gang med uddannelse. Vi har hørt om studenter på gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler. Mange af dem skal nu vælge en vej uden i uddannelse eller måske i job. Men for en gruppe unge er det svært at finde ud af uddannelsesjunglen. Det kan være unge, der ikke har karaktererne eller motivationen til at tage en af de gængse ungdomsuddannelser, er under 25 år og nu alligevel gerne vil i gang med en uddannelse.

Til dem har Ballerup Herlev Produktionsskole et nyt tilbud, der endda giver gode muligheder for job efterfølgende.

Praktik og teori

Uddannelsen hedder kombineret ungdomsuddannelse (KUU) og er et to-årigt forløb, der giver kompetencer inden for en lange række fag.

På produktionsskolen i Ballerup kan man få uddannelse som Erhvervsassistent indenfor ejendomsservice, anlægsgartner og lager og skal uddanne unge og knap så unge til at kunne bestride jobs som varmemester, gårdmand, pedel og anlægsgartner.

Undervisningen foregår i hold på selve skolen og den teoretiske undervisning kombineres med det praktiske, så eleverne får mest mulig praktisk håndelag. Der lægges desuden individuelle forløb ind i uddannelsen. Eleverne får kendskab, både praktisk og teoretisk til fag som bygningsvedligeholdelse, naturfag, samfund, økologi og miljø, kommunikation, kundebetjening, planlægning og dokumentation, transport og logistik og varme og ventilation.

Der er samtidig indledt et samarbejde med en række virksomheder og boligforeninger, der vil modtage eleverne i praktik idet uddannelsen er indenfor felter, hvor der er brug for hænder.

»«Det er en kort, men meget erhvervsrettet uddannelse, der især er rettet mod unge, der ikke kan gennemføre en anden uddannelse. Samtidig er det en uddannelse med job i, så det er faktisk et ganske attraktivt tilbud,« siger Tina Jensen, forstander på Ballerup Herlev Produktionsskole.

Tæt på virkeligheden

Der er ifølge Tina Jensen ingen formelle adgangskrav til uddannelse, men undervisningen foregår på D-niveau, altså lidt højere end 10. klasses niveau.

»Dermed sikrer vi, at man er nødt til at være lidt skarp i den teoretiske undervisning, men samtidig er hovedvægten lagt på det praktiske og at eleverne får et tæt kendskab til de krav, der bliver stillet ’ude i virkeligheden’. Det giver dem en klar fordel, at de rent faktisk løbende er i kontakt med arbejdsmarkedet,« siger Tina Jensen.

Uddannelsen begynder den 3. august og der er tilmelding helt frem til slutningen af august, så alle kan nå at komme med på de 34 pladser der er til rådighed på skolens nye erhvervsassistent-uddannelse. Der er desuden andre kombinationsformer af uddannelser som f.eks cafeassistent, erhvervsassistent indenfor Facility, indenfor Omsorg, sundhed ernæring, detail eller struktør. Disse uddannelser foregår på andre produktionsskoler.

Skred i sagerne

»Det har været lidt svært at få fat i de unge, men i de seneste dage er der kommet skred i det.

Indtil nu er der 10 unge, der har meldt sig, men når man får fortalt om de mange muligheder, som den nye uddannelse rummer, regner skolen med, at der kommer mere gang i tilmeldingerne.

»Det er vigtigt for os at fortælle om dette alternativ. Det er en oplagt mulighed for en gruppe unge at få fodfæste på en uddannelse og opleve, at der rent faktisk er en mulighed for dem også. Endda med jobudsigter. Det er vejen til selvtillid og videre muligheder i livet,« siger Tina Jensen, som modtager tilmeldinger hele sommeren.

Man kan læse mere om KUU på www.kuu-kbhomegn.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *