Ny daginstitution i Skovlunde
daginstitutioner-skovlunde-copy.jpg
De to daginstitutioner syd for Lundebjerggårdsvej lukkes og i stedet bygger kommunen sin egen nye daginstitution nord for vejen - på boldbanen mellem kirken og skolen. Det nye store børnehus forventes færdig i august 2017. Foto: Foto: Ballerup Kommune
Byggeri To børnehuse på Lundebjerggårdsvej nedlægges og i stedet bygger Ballerup Kommune en helt ny institution.

De to daginstitutioner Børnehuset Lundebjerg på Lundebjerggårdsvej 104 og Børnehuset Sol og Mudder i nummer 264 har længe trængt til at blive sat i stand. Men i stedet for at bruge en masse penge på renovering har kommunen besluttet at nedlægge begge og i stedet bygge en helt ny daginstitution i området.

På forrige kommunalbestyrelsesmøde vedtog politikerne enstemmigt en anlægsbevilling på to millioner kroner til forprojektet – penge der blandt andet skal bruges på at lave et byggeprogram, miljøundersøgelser, behovsanalyse og research vedrørende en vision for den nye institution. Sidstnævnte kommer til at involvere såvel forældre som medarbejdere i de nuværende institutioner.

»Det er meget glædeligt at vi synligt investerer i rammerne for vores yngste borgeres læring, udvikling og trivsel. Området fortjener sådan et løft, og jeg er sikker på, at den kommende proces, hvor alle relevante aktører inddrages, så både forældre personale og andre kan give deres tanker, ønsker og drømme til en ny daginstitution med på vejen, vil medvirke til at skabe et stærkt grundlag for en ny institution,« sagde formand for Børne- og Skoleudvalget Peter Als (A).

Tiltrængt løft

Martin Jonassen (C), der også sidder i Børne- og Skoleudvalget, var helt enig med Peter Als, og glæder sig over at der langt om længe bliver gjort noget.
»I det gamle socialudvalg kan jeg huske, at vi havde en ret grundig gennemgang af kommunens institutioner. Vi var også ude for at se de her i Skovlunde, og allerede der snakkede vi om, at der måtte gøres noget her. Vi kunne simpelthen ikke være de institutioner bekendt,« sagde Martin Jonassen og fortsatte:

»Det her område fortjener virkelig en ny og dejlig institution. Hvis der er nogen der har brug for en ny institution, så er det i særdeleshed her, hvor vi kan udskifte to institutioner, vi på ingen måde kan være stolte af, med noget nyt som vi forhåbentlig kan blive rigtig stolte af.«
Der er afsat 40 millioner kroner i budgettet til den nye institution, som skal ligge på Lundebjerggårdsvej 5 – mellem kirken og skolen – hvor der nu er boldbane.

Den kommer til at blive cirka 20 procent større i areal, end de to nuværende institutioner til sammen og opføres efter lavenergiklasse 2020, hvilket kommer til at betyde væsentligt lavere udgifter til el og varme.

Samtidig opføres den nye institution på kommunal grund som kommunal ejendom – i modsætning til de to nuværende institutioner, hvor kommunen lejer sig ind.

Den nye daginstitution forventes at stå klar til indflytning 1. august 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *