Millioner til nyt gadelys
Projekt En stor udskiftning af Ballerups gadebelysning står for døren. Det betyder, at der allerede den 1. september skal sættes gang i det store projekt, der i løbet af et par år skal udskifte alle lysmaster og lamper i hele kommunen.

Kommunalbestyrelsen har afsat 14,3 millioner kroner til at sætte gang i projektet i indeværende år og i alt skal der bruges 33,4 millioner kroner på udskiftningen og moderniseringen af gadebelysningen.

De første områder der skal moderniseres er Lautrup-området, Industriparken, Energivej,Tempovej samt buekvarteret i Ballerup Syd.

I de kommende år skal endnu en række gadelamper og master moderniseres og udskiftes. Teknik- og Miljøudvalget vil senere tage stilling til anlægsbevillingen for næste etape.

Ballerup Kommune overtog ved årsskiftet gadebelysningen fra DONG og målet var at spare penge på driften. Nu er der så indgået aftale med Seas-NVE. Kommunen regner med at kunne spare omkring 5 millioner kroner om året på driften, når moderniseringen er gennemført. Dertil kommer besparelser på omkring 1,4 millioner kroner ved at indgå en ny serviceaftale, med Seas-NVE i de kommende fem år.

1 kommentar om “Millioner til nyt gadelys”

 1. Martin Edens siger:

  Bruger man så muligheden til at tænke smart teknologi ind i de lygtepæle man vil installerede ?
  Belysning som selv skruer op for lysstyrken når der borgere i nærheden og ned når der ikke er. Vi skal ikke længere væk end nabokommunen Albertslund, hvor man allerede er ved at gøre klar til disse muligheder.

  Alternativt, kan man jo tage fat i nogen af de mange teknologi producenter for at få dem med som mulige medsponsorer for at de kan bruge Ballerup kommune som et testområde til at indføre denne nye teknologi, samtidigt med at vi på den måde kan bruge det som en markedsføring af Ballerup. Det vil ihvertfald gøre det endnu nemmere at differentiere Ballerup som en teknologisk fremadstræbende by.

  http://albertslund.dk/nyheder/2014/taiwan-ser-lyset-i-albertslund/
  http://www.b.dk/tech/smarte-lygtepaele-skal-give-bedre-mobildaekning
  http://byensejendom.dk/article/cisco-indgaar-aftale-med-hovedstadskommuner-13401

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *