Lejere betaler grundskyld
debat Hvor er det egentlig interessant, at der aldrig bliver talt om lejerne, når debatten raser om grundskyld og grundskyldsstigninger. Det er udelukkende boligejerne, der bliver fokuseret på.

For nylig blev jeg konfronteret af en lidt utilfreds Ballerupborger, der beklagede sig over den stigende afgift på sit hus, og at det efterhånden er hårdt at være boligejer. Jeg kan godt forstå, at det gør ondt på hans pengepung at skulle aflevere i omegnen af 4000-6000 eller mere ekstra om året, men det er altså ikke kun boligejerne, der bliver ramt af den stigende grundskyld.

Jeg er lejer og bor i et ganske almindeligt alment boligselskab, og når grundskylden bliver sat op, så rammer det også mig i form af højere husleje. Vi er ikke fredede, bare fordi vi bor til leje.

Og nej, selvfølgelig er udgiften for mig på årsbasis ikke på samme niveau som for en husejer, der bærer udgiften alene, men husk på, at lejerne i sidste ende ikke får del i de stigende grundværdier, selvom vi er med til at betale de højere afgifter for vores udlejer.

Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at jeg som lejer ikke kan gøre indsigelse mod min huslejestigning, så længe den holder sig inden for normalen, for udlejer har al ret til at vælte samtlige skatter og afgifter ned over os.

Så når debatten om grundskyld tager fart, så husk også lige, at lejerne er med til at betale.

4 kommentarer om “Lejere betaler grundskyld”

 1. Niels Dybdahl siger:

  Hvordan kan I bedst lide at betale skat? Som indkomstskat, boligskat, forbrugsskat, formueskat, bilskat eller lidt af hver? Det offentlige skal jo have sine udgifter dækket, så hvis boligskatten ikke skal være så høj så skal de andre skatter jo være højere. Men hvilken?

  1. Thomas Petersen siger:

   Boligejerne kan heller ikke klage over den stigende grundskyld. Klageretten er foreløbig suspenderet til 2017 og lur mig om det ikke fortsætter. Ejer eller lejer, så kæmp dog imod en stigende grundskyld.

 2. Keld Rasmussen siger:

  Hej Charlotte

  Jeg er glad for at du som byrådsmedlem for Socialdemokraterne også kommer med en bemærkning ift. grundskylden. Ja som lejere betaler I grundskyld via huslejen. Og det gør egentligt ikke sagen spor bedre ift. hvorfor grundskylden stiger igen.

  Jeg går ud fra du har været med til at beslutte stigningen. Måske du så kan svare mig på, hvorfor grundskylden skal stige igen? Selv om man har en ramme, der siger hvor meget grundskylden må stige, er der jo ingen der siger at man SKAL udnytte den.

  I artiklen tidligere i Ballerupbladet stod “…fordi boligejernes betaling altså ikke svarer til den aktuelle vurdering af grundværdien.” Men det er jo ikke en forklaring, nærmere et svagt forsøg på en undskyldning som man håber at kommunens borgere tager for gode varer. Det virker mere som en knap der kan drejes på for at få flere penge ind i kommunens kasse der i forvejen har overskud.

  Hvis vi fik en god begrundelse for stigningen ville vi jo sikkert have bedre forståelse for at vi skal betale mere i grundskyld (og husleje).

  Jeg savner en konkret begrundelse for stigningen – kan du give mig den? Og er der noget specielt pengene er tiltænkt?

 3. Thomas Petersen siger:

  Boligejerne får absolut intet ud af stigende grundværdier i den sidste ende. Den samlede ejendomsvurdering er ikke steget, kun er grundværdien steget 140 %. Vores hus er vurderet til kr.2.200.000, mens grundværdien er steget fra 472.000 til 972.000. Den stigende grundskyld og ejendomsværdiskatten betyder, at vi i næste 10 år skal betale over 400.000 kr.i boligskat. En meget stor skat i forhold til ejendommens værdi. Med hensyn til yderligere skatter og afgifter,ja så bliver de også væltet ind over os. Hvis du mener, at stiginger i grundskylden er et problem, så undrer det mig, at du og dine partimedlemmer i kommunalbestyrelsen fastholder en meget høj grundskyldspromille. Hvorfor skal Ballerup Kommune være blandt de dyreste når det gælder grundskyld ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *