Integrationen begyndte i Baghuset
integrationsfest_11.jpg
Der blev snakket ved bordene og knyttet ven- og bekendtskaber på tværs af kulturerne. Foto: Flemming Schiller
Fest Rigtig mange kulturer var repræsenteret da bydelsmødrene holdt ’integrationsfest’ i Baghuset. Målet var at bryde isen og byde de nye flygtninge velkommen.

Baghuset er normalt et festligt sted, hvor rigtig mange sjove timer er passeret i forskellige menneskers selskab. Søndag aften var der ekstra mange farver på paletten, da Ballerups bydelsmødre stod bag en fest, der havde til formål at invitere alle, etniske danskere såvel som ikke-etniske danskere til at mødes i festligt lag. Målet var også at byde velkommen til de nye flygtninge i kommunen, primært fra Syrien.

Galleri: Billeder fra festen

Det blev en festlig aften, hvor omkring 90 var mødt op. Der var både nyankomne flygtninge og folk der har været i kommunen i mange år. Alle hyggede sig og fik snakket på tværs af kulturer og oprindelseslande.

Stor åbenhed

Bag arrangementet stod beboereprojektet fra Hedegården og bydelsmødrene især Miasser Hawwa og den nyeste bydelsmor, Suad Zubeid. Hun kom til Danmark i 1998 fra Irak og har lært, hvor vigtigt det er, at man kommer ud blandt andre og ikke isolerer sig, når man kommer til et nyt land.

»Der var en del nye flygtninge og det var godt at se, at de ikke isolerer sig, men at de er åbne og villige til at komme ud i samfundet. Jeg oplever generelt, at de nye flygtninge er meget åbne overfor samfundet. De vil ikke isolere sig, men være en del af samfundet hurtigst muligt. Det er rigtig vigtigt,« siger Suad Zubeid, som håber, at festen var et godt udgangspunkt for de nyeankomne til at møde andre, både med dansk og udenlandsk baggrund og gøre overgangen til integration lidt lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *