Huen fyldt med topkarakterer
super_studenter_5-copy.jpg
Superstudenterne fra CPH West, Morten Quistgaard (t.v) og Nikolai Banke. Begge har haft stor disciplin og interesse i deres studier og endte med et snit på 11,9. Nu skal de læse henholdsvis europæisk business på CBS og medicin på KU. Foto: Flemming Schiller
studenter Det er tid for glade studenter og store fremtidsdrømme. For Morten Quistgaard og Nikolai Banke fra CPH West er drømmene lidt lettere.

Gangen var fyldt med glade studenter, forventningsfulde forældre og søskende samt nervøse studerende, der stod foran den sidste eksamen. Årets studenter er ved at være færdigudklækkede og på handelsskolen CPH West er det ikke anderledes.

Blandt de mange nye og kommende studenter og deres familier står Nikolai Banke fra 3.a og Morten Quistgaard fra 3.c. De har begge fået deres huer på efter tre år i handelsgymnasiet og de skiller sig ikke ud ved første øjekast. Men der er noget specielt ved de to. De er nemlig det, man kalder superstudenter.

De har netop afsluttet deres eksamener i engelsk hvor de begge – naturligvis – fik 12. Nu venter festerne og fremtiden ligger stort set åben.

Disciplin i top

»Hemmeligheden bag et godt snit er vel gode studievaner og selvdisciplin. Jeg har alle årene koncentreret mig om studiet og sørget for at følge med i timerne og ikke bare sidde med facebook og andre ting i timerne. Det kræver disciplin og hårdt arbejde,« siger Nikolai Banke, som ender med et snit på 11,9 inklusiv bonus for A-fag.

Han har læst fysik og kemi ved siden af de andre fag, men trods det hårde slid og de ekstra fag, så har der også været tid til andre ting.

»Selvfølgelig har der også været tid til fest og kammerater. Det skal der være, ellers bliver det alt for surt. Men jeg har holdt fokus på skolen,« siger Nikolai, der egentlig ville have læst økonomi, helt i tråd med sin gang på handelgymnasiet. Men nu regner han med at skulle læse medicin på Københavns Universitet.

»Min lærer sagde, at jeg var den første elev han kender til fra handelsskolen, der ville læse medicin. Jeg synes økonomi er spændende, men jeg fandt ud af, at det ikke var noget jeg ville arbejde med. Derfor regner jeg med at læse medicin,« siger Nikolai Banke.

De gode rammer

For Morten Quistgaard handler det også om disciplin og om at holde fokus på skolen i en tid, hvor rigtig mange ting trækker.

»Jeg har haft en god selvdisciplin og været god til at holde fokus på min skole. Jeg har ikke brugt min tid på alt muligt andet i timerne. Mine forældre har også været gode til at skabe gode rammer, så jeg kunne passe min skole. Jeg mener ikke, at jeg er klogere and andre elever, så det handler nok om disciplin, og måske lidt om talent,« griner Morten Quistgaard, der ikke har regnet sit snit ud endnu, men efter al sandsynlighed ender med det samme snit som Nikolai.

Morten har taget international økonomi på a-niveau i sin gymnasietid og derfor er han også klar på, hvad hans fremtidsvej skal være.

»Jeg skal læse europæisk business på CBS. Det lyder rigtig spændende og passer til mine interesser, så det er klart den vej, jeg skal gå. Jeg regner med, at snittet er til det,« siger Morten Quistgaard.

Begge superstudenter går tilbage til deres familier og skal nu feste med dem og deres venner inden en velfortjent sommerferie. Forude venter fremtiden, der tegner ganske lys for de to kloge hoveder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *