Hjemmeplejen igen igen
Debat Det er ikke sjovt, at have brug for hjemmepleje og bo i Ballerup. Her er en dag i hjemmeplejens omsorg.

Fredag den 3.7 forløb således: Blev ikke vasket, fik ikke børstet tænder, fik ikke ren tøj på, fik ikke støttestrømper eller handicapsko på, livsnødvendige piller blev ikke givet. Blev så sendt i Dagcenter i den tilstand. Og var selvfølgelig meget ulykkelig. Heldigvis var Dagcentret Lundehaven, så søde at de hjalp med rent tøj og personlig vask.

Hos samme person, at der ikke blevet gjort rent i køkkenet og badeværelse i over 14 dage. Der bliver ikke skiftet sengetøj. Tøj bliver aldrig lagt på plads. Man glemmer at give beboeren mad, vasketøj bliver ikke sat ud, så der mangler rent tøj. Ja, der sker mange ”sjove” ting. Der ligger gammelt syltetøj, sovs og andre madrester på gulvet. Og badeværelset – det vil jeg slet ikke beskrive her. Jeg har støvsuget flere gange, da både stue/værelser har lignede ”lort”
Ballerup kommune har liciteret, al den hjælp som der er brug for – ingen problemer. Det bliver bare ikke udført.

Som søster til en handicappet bror, der har brug for en del hjælp, er det meget svært at se på.

Gang på gang opleves omsorgssvigt i både den personlige pleje og især den manglende rengøring i hjemmet. Den private hjemmepleje overtog pr 1.4.15 licitationen i samarbejde med Ballerup kommune. Indtil nu har der været 5 ” faste” hjemmeplejere og et utal af vikarer. Det kan slet ikke være rigtigt, at man skal udsættes for så mange hjemmeplejere på så kort tid, og hver gang er der ”begynder problemer”. Som vi får fortalt. Jeg gør selvfølgelig hele tiden opmærksom på situationen, men det hjælper ikke ret meget. Jeg får altid venlige svar, når jeg henvender mig. Men det kan man jo ikke bruge til noget.

Hvor er der et sted, hvor man kan henvende sig. Er der andre, som oplever det samme med den private hjemmepleje, eller er vi bare mega uheldige?

1 kommentar om “Hjemmeplejen igen igen”

 1. Hanne Westh siger:

  Hej
  Tror desværre at den “accepterede standart” for pleje i kommunen generelt bare ER dårlig. Jeg har en 56-årig utryg bror, der er bange for at bo alene om natten, når det er mørkt. Han er uheldig at høre til i flere forvaltninger/afdelinger fordi han er retarderet og både fysisk og psykisk handicappet. Kan ikke gå mere end få skridt og kommer omkring på 3-hjulet cykel som alternativ til kørestol.
  Da det er vigtigt han forbliver i lokalområdet, så han kan bevare sit netværk, så hænger botilbud ikke på træerne her i Ballerup Kommune. Vi har ellers primært ønsket en plejecenterplads, da han har brug for hjælp til personlig hygiejne/øjendråber/støttestrømper hver dag mm
  Der er intet der paragrafmæssigt forhindrer visitationen i at bevillige ham en plads, men de “opfinder” og beskriver ham bare, så han ikke opfylder kriterierne for en plejecenterplads. Beskriver ham som aggressiv , hvilket han var som 16 årig, men bestemt ikke er og ikke har været siden dengang.
  Der er INGEN som tager et samlet ansvar for hans situation udover vi pårørende. Alle ser kun på deres eget §-område. Personalet kan KUN være i en §-afdeling, men systemet passer ikke til borgere, der hører til flere steder.
  Min brors sag blev heller ikke nemmere af at alle sagsakter fra 1963-2007 bare belejligt forsvandt i systemerne, så det har taget kommunen over 2 år at lære ham bare lidt at kende “system-mæssigt”. Jeg har ombudsmanden på nu og han afventer bare nogle skrivelser fra statsadvokaten vedr min brors sag, og de kommer til ham snart. …
  Der er absolut plads til forbedringer mange steder….og ses desværre alt for meget på pengene det koster.
  Ballerup Kommune mangler i høj grad §108-boliger og plejecenterpladser…Så kom dog igang med at bygge dem!
  Hilsen Hanne Westh/søster til Mikael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *