Grundskylden stiger igen i Ballerup
Ballerup-Rådhus-161.jpg
Der kommer flere kroner i kommunekassen i de kommende år, når boligejerne skal betale grundskyld. Ballerup kan mønstre pæne stigninger i grundskylden. Faktisk hæver kun syv kommuner i landet grundskylden mere end Ballerup Kommune. Foto: Arkivfoto
Skat I de kommende år skal Ballerups boligejere grave dybere i tegnebogen for at betale grundskylden. Ballerup er blandt de kommuner i landet, hvor grundskylden stiger mest.

Det er dyrt at være boligejer. Ejendomsskatter, afgifter og mange generelle udgifter tynger mange budgetter. Det gælder også i Ballerup, og nu skal boligejerne i Ballerup Kommune igen til at grave lidt dybere i lommerne for at finde ekstra penge til en stigende grundskyld de kommende år.

Både i 2016 og 2017 stiger grundskylden i Ballerup og følger dermed den generelle tendens, nemlig at grundskylden stiger.

I år betaler beboerne i et gennemsnitligt enfamiliehus 27.196 kroner om året i grundskyld.

Næste år stiger beløbet til 28.991 kroner, altså 1795 kroner på et år. Kun i syv kommuner landet over stiger grundskylden mere. I 2017 stiger beløbet til 29.770 kroner om året, hvilket i øvrigt forbliver det samme beløb i 2018.

Usikker fremtid

Hvad der kommer til at ske efter 2018 er ret usikkert og kan ikke forudses nøjagtigt, da de skal laves nye vurderinger af grundværdien i kommunerne, som grundskylden er en del af.

I 25 kommuner stiger grundskylden ikke, fordi man allerede er nået op på at betale den andel der svarer til den fulde vurdering af grundværdien.

I langt de fleste kommuner i landet skal man betale 6,6 procent mere i grundskyld næste år, fordi boligejernes betaling altså ikke svarer til den aktuelle vurdering af grundværdien.

Efter planen skal der laves en ny vurdering af grundværdierne fa 2017, som får betydning for skatten fra 2019 og dermed er det ikke til at forudse, hvad der skal betales i grundskyld efter 2018. Hvordan den nye vurdering skal laves, er der ikke meldt noget ud om politisk, og derfor ved boligejerne kun hvad de skal betale i tre år frem. Og det er mere.

2 kommentarer om “Grundskylden stiger igen i Ballerup”

 1. Keld Rasmussen siger:

  Et spørgsmål til jer der har besluttet dette i byrådet.

  Hvorfor er det egentligt at grundskylden skal stige? Selv om man har en ramme, der siger hvor meget grundskylden må stige, er der jo ingen der siger at man SKAL udnytte den.

  I artiklen står “…fordi boligejernes betaling altså ikke svarer til den aktuelle vurdering af grundværdien.” Men det er jo ikke en forklaring, nærmere et svagt forsøg på en undskyldning som man håber at kommunens borgere tager for gode varer.

  Tilbage i maj kunne vi læse her i bladet at der er sorte tal, dvs. overskud i kommunens regnskab. Herligt, men det er åbenbart ikke nok. Man har dog fjernet omkostning ved boligsager, f.eks. hvis man ønsker at bygge et nyt hus, så er det gratis at søge byggetilladelse. Det kan virke som om man prøver at lokke boligejere til, og når man så er kommet til kommunen. så sættes kasseapparatet i gang.

  Jeg savner en ordentligt forklaring på hvorfor det er man vælger at grundskylden skal stige?

 2. Karsten Kriegel siger:

  Det er ikke rimeligt, at grundskylden bliver ved med at stige.

  Det Konservative Folkeparti stemte derfor imod den kommuneaftale, som gav mulighed for en stigning på 6,6 %.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *