Der er fuld fart på skolen i sommerferien
lundebjergskolen.jpg
Der bliver gået til den på Lundebjergskolen, mens eleverne holder ferie. Men om et par uger skal der være klar til den nye skolestruktur. Foto: foto
ombygning Det kan godt være, at elever og lærere holder sommerferie. Men på Lundebjergskolen og andre skoler i Ballerup er der masser af aktivitet.

Når sommerferien begynder og elever samt lærere forlader bygningen og tager på halvanden måneds afslapning, så lukker skolen ned og den står mørk og ubenyttet hen i mange uger. Det er den normale forestilling om sommerferien.

Men i Ballerup er det anderledes denne sommer. I forbindelse med den nye skolestruktur i Ballerup, der skal træde i kraft i august, er der fuld aktivitet på en del af kommunens skoler. Der skal nemlig bygges om og lægges sammen, så skolerne er rustet til de nye udfordringer, både undervisningsmæssigt og fysisk til de nye tider.

Lys og glas

Det er især tydeligt på Lundebjergskolen i Skovlunde, hvor Ordblindeinstituttet rykker ind sammen med ordblindeklasserne fra Egebjergskolen i fløj 1. Samtidig flytter indskolingen ind til fløj 5, så der rodes, bygges og larmes i begge afdelinger af skolen.

Der skal blandt andet laves nye klasseværelser i fløj 1. Der rives vægge ned og nye bygges op samtidig med, at der sættes nye støjdæmpende loftsplader op og der males lyst. Fløj 5 gøres mere åben og lys ved blandt andet at grave nye lysgårde ud med store glasdøre og vinduespartier i den ene side samt svalegang i den anden. Også her skal der males og sættes nye støjdæmpende loftsplader op.

Der kommer også nye toiletter på skolen samt et nyt skolekøkken med udgang til en af lysgårdene.

Også andre skoler i kommunen får en overhaling i ferien. På Egebjergskolen bliver der blandt andet indrettet nye klasselokaler på en indskudt etage og fysiklokalet totalrenoveres.

På Grantofteskolen nyindretter man 10 lokaler og gør en særlig indsats for svagtseende elever med nyt LED lys. Hedegårdsskolen får en ny lysgård og får fire lokaler sat i stand.

På andre skoler skal der også tages fat på udearealerne, men det vil ske i løbet af efteråret, idet det vigtigste nu er, at alle skoler står klar med indendørs faciliteter, så skolerne fysisk er rustet til den nye skolestruktur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *