Cafédrømmen blev til virkelighed i Ledøje
cafe-madkæret-ledøje-4-copy.jpg
Vibeke Bache har fået sat det lille hus på Ledøje Sdr. Gade 5 i tip-top stand og har åbnet cafe Madkæret, der har åbent hver onsdag til fredag samt nogle søndage. Foto: Flemming Schiller
passion Da Vibeke Bache pludselig mistede sit job tog hun chancen og sprang ud som iværksætter. Hendes drøm om at åbne en café er nu gået i opfyldelse.

Ved siden af selskabslokalerne ved gadekæret i Ledøje, Ledøje Sdr. Gade 5, er der åbnet en ny lille café ved navn Madkæret. Faktisk åbnede den allerede sidste sommer – dog kun som ’’madpakkebutik’, men nu har stedets ejer Vibeke Bache fået blod på tanden og forsøger sig med en rigtig café.

»Jeg prøvede sidste sommer med det her madpakke-koncept, hvor jeg kun lavede madpakker, som folk så kom og hentede. Men det gik ikke rigtig, så nu har jeg haft lukket henover vinteren, hvor jeg kun har holdt nogle små selskaber – fødselsdage, receptioner og lignende,« fortæller 48-årige Vibeke Bache, der til dagligt bor i Ballerup.

»Jeg blev rimelig hurtigt klar over, at jeg måtte sadle om. Og nu har jeg så gået og tænkt vinteren over, på hvad og hvordan jeg skal gøre det her,« tilføjer hun.

cafe-madkæret-ledøje-(5)-copy

Løsningen er blevet at lave faste åbningstider i caféen samt at indgå en samarbejde med en familiecoach, Jeanette Madsen, om at lave forskellige foredragsarrangementer på den lille café.

»Der er jo ikke helt nok indbyggere i Ledøje til at få sådan en café til at løbe rundt, så derfor håber jeg, at vi også kan nå nogle i Smørum og Ballerup – blandt andet ved at lave de her små spændende arrangementer,« fortæller Vibeke Bache.

Brunch og fredagsbar

»Alle synes, at der er smadder hyggeligt herude, og der en jo en masse kolonihaver lige i nærheden. Desuden er det et område, hvor der kommer rigtig mange cyklende forbi, så det handler bare om, at de opdager mig,« smiler Vibeke Bache, der til en start har besluttet at holde åbent hver onsdag til fredag fra klokken 11 til 17 samt første og sidste søndag i måneden fra 10 til 15.

»Søndage står den på brunch. Det prøvede jeg også sidste år med stor succes. Det er folk virkelig glade for, så det fortsætter i år,« fortæller hun.

cafe-madkæret-ledøje-(2)-copy

Derudover har hun også planer om at lave fredagsbar hver første fredag i måneden, hvor folk kan komme og få en fyraftensøl efter arbejde.

»Jeg har lavet en lille bier-garten omme bag huset med servering gennem køkkenvinduet, så på en god sommerdag kan jeg måske holde åbent til 21-22 stykker, hvis der er kunder til det,« griner Vibeke Bache, der også stadig holder åbent for selskaber og private arrangementer, hvis nogle har lyst til at leje den lille café.

Cafédrømme

Det lå ikke lige i kortene for Vibeke Bache, at hun skulle blive cafémutter i Ledøje. Hun har boet det meste af sit liv på Vesterbro og arbejdet i Postdanmark i mange år.

Men da hun en dag blev fyret og fik en god fratrædelsesordning, besluttede hun sig for at kaste sig ud i sit eget lille caféeventyr.

»At drive min egen café har altid været en af mine drømme. Jeg har altid haft en passion for at lave mad. Desuden sad jeg som chefsekretær i Postdanmark, hvor jeg har været med til at arrangere en masse receptioner i tidens løb, så derfor turde jeg godt springe ud i det, fortæller Vibeke Bache, der nogenlunde samtidig mødte en ny kæreste og flyttede til Ballerup.

cafe-madkæret-ledøje-(3)-copy

I Madkæret står hun for det hele selv, kun når der er selskaber hyrer hun en ekstra medhjælper.

»Det har været rigtig spændende at springe ud som iværksætter. Men det er også svært. Man har ikke lige en chef man kan spørge til råds om dit og dat, men skal træffe alle beslutninger selv,« siger Vibeke Bache og tilføjer:

»Nu håber jeg bare, at det kan løbe rundt. Hvis bare det kan gå i nul i år, så er jeg tilfreds.«
Man kan læse mere om Vibekes café og de kommende foredrag med mere på facebook, hvor Madkæret har sin egen side: www.facebook.com/madkaeret

1 kommentar om “Cafédrømmen blev til virkelighed i Ledøje”

  1. Annelise Jørgensen siger:

    Har været forbi cafe madkæret onsdag den 20. april og det så ikke ud som om cafeen var åben. Er der stadig åbne dage eller ????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *