Bronze til Ballerup OK
Orientering.png
Der blev jublet da der blev uddelt medaljer ved VM i præcisionsorientering i Zagreb. Det blev til bronze til Ballerup OK. Foto: Privatfoto
Orientering For ganske nylig deltog Søren Saxtorph fra Ballerup Orienteringsklub VM bronze i præcisionsorientering i Para-olympic klassen, der blev afholdt i Zagreb, Kroatien.

Præcisionsorientering er en krævende sport, som kan dyrkes af alle uanset handicap. Sporten er bygget op omkring raskidrætten, hvorfor den aktive udover en orienteringsklub også er medlem af Dansk Handicap Idræts-Forbund.

En svær disciplin

Det går ud på, at ved start udleveres bl.a. et kort med posterne på og en postbeskrivelse. Banen skal gennemføres i den rigtige rækkefølge, i reglen på stier. Ved hver post er der i terrænet op til fire mulige placeringer, og det gælder om ud fra kort og postbeskrivelse fra stien at skue ud over terrænet og afgøre, hvilken post der er korrekt, eller om alle er snydeposter.

Ved visse poster er der også en tidsgrænse på et minut. Her får man først udleveret kort og postbeskrivelse, når stopuret starter, og korrekt svar skal falde hurtigst muligt. Antal rigtige svar og tidsforbruget ved tidsposterne afgør konkurrencen. Det er en svær form for orientering, hvor det gælder om at være god til at afkode kortet og kæde det aflæste sammen med virkeligheden ude i terrænet.

Konkurrencens første dag var hård efter en hel nats voldsom regn, der gjorde stierne svært farbare pga. dybt mudder, og det var samtidig svært for arrangørerne at sikre nok hjælp til kørestolsbrugere. Der måtte kæmpes til det yderste for at komme forbi de glatteste passager.

Trods denne uventede stressfaktor formåede Søren Saxtorph at holde hovedet koldt og kort og kompas fri for pløre, og han lå med guldet inden for rækkevidde med kun én fejl mere end den førende svensker. På dag to var vejret skiftet over til kvælende hede, men selvom to fejl på 26 poster kostede i det samlede regnskab, var præstationen nok til fornemt VM bronze til Søren Saxtorph og Ballerup Orienteringsklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *