Barca-akademiet i Ballerup forblev en drøm – indtil videre
barcamøde-272.jpg
Der skulle have været store sportslige vingesus over Ballerup med det nye Barcelona-fodboldakademi. Men det endte med ingenting. FC Barcelona har nu droppet planerne i Ballerup. Men måske er et nyt samarbejde på vej. Foto: Arkivfoto
Akademi De store planer om et Barcelona-akademi er skudt i stykker. DBU vil ikke tillade akademiet i Ballerup. Men Ballerup står klar, hvis et nyt samarbejde opstår.

Som de fleste nok har bemærket, var drømmene store og planerne meget fremskredne. Storklubben FC Barcelona og deres fodboldakademi var på vej til Ballerup og alt var næsten på skinner. Men også kun næsten. For den 7. juli 2015 sluttede drømmen. DBU, UEFA og FC Barcelona blev på et møde enige om at droppe akademi-planerne i denne omgang.

Det betyder dermed, at der er sat en endegyldig stopper for det stort imødesete akademi i Ballerup og det hele ender med en fuser. DBU var fra begyndelsen imod, at Barcelona kunne rekruttere børn helt ned til 6-års alderen og mente, at det var et brud på den måde, som man gør tingene på i Danmark. DBU havde magten til at sætte foden ned og det gjorde de. FCBEscolas fremtid i Ballerup er nu uvis. For det hele er måske ikke så endegyldigt endda. Ifølge de officielle udtalelser fra DBU er der nemlig stadig en dialog i gang mellem parterne.

»Vi har haft en god og konstruktiv debat med FC Barcelona og er sammen kommet til den konklusion, at FCBEscola ikke starter deres planlagte helårsakademi,« siger Steen Jørgensen, bredechef i DBU, som deltog i mødet.

Samarbejde på spring

Men samtidig slår han til lyd for et fremtidigt samarbejde.

»Der er meget erfaring vi kan hente fra FC Barcelona og omvendt. Derfor er det glædeligt, at vi kan fortsætte dialogen. Vi håber på et fremadrettet godt samarbejde med FC Barcelona,« siger Steen Jørgensen. Det betyder, at der altså er lagt op til et fremtidigt samarbejde mellem parterne. Men om det kommer til at omfatte en eller anden form for akademi, der måske kan placeres i Ballerup, vides ikke endnu. Men kommer der et samarbejde i stand, er Ballerup klar til at spille med.

Ballerup er klar

»Jeg synes det er ærgerligt, at akademiet ikke blev til noget. Jeg har hørt mange positive tilkendegivelser fra folk inden- og udenfor fodboldverdenen. Men det er ikke en beslutning, vi som kommune har nogen indflydelse på. Det foregår helt og holdent på fodboldens bane, for nu at blive i terminologien« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Han håber, at det eventuelle fremtidige samarbejde vil indbefatte Ballerup.

»Vi tager det som et cadeau til Ballerup, at vi blev udvalgt i første omgang, så vi står stadig til rådighed, hvis der kommer et fremtidigt samarbejde. Vi er jo ikke herre over, hvad der sker i sagen nu, men vi har infrastrukturen klar. Så skal der komme et samarbejde i stand på en eller anden måde, så kan vi i Ballerup byde ind,« siger Jesper Würtzen.

Dermed er første og indledende kapitel om det sportslige eventyr overstået, ikke med den slutning som alle havde forventet. Men et nyt kapitel er måske på vej.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra fodboldakademiets repræsentant i Ballerup, Anna Beltran.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *