Udvalgsformand støtter klub i hegns-sagen
boldbaner_31.jpg
Sagen om de manglende hegn ved Lundegårdens baner ved Skovvej har nu taget en uventet drejning. Trods åbenlys kommunal modvilje mod at sætte høje hegn op, bakker Kultur- og Fritidsudvalgsformand Tom Nielsen (A) nu boldklubben op. Foto: Flemming Schiller
boldbaner Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Tom Nielsen (A), kan godt forstå BFC Lundegårdens frustrationer. Både i sagen om manglende hegn omkring banerne og i sagen om banernes tilstand.

Det har længe set ud som om, at der ikke var noget at gøre i sagen om det manglende hegn omkring BFC Lundegårdens baner ved Skovvej. Trods appeller og utallige henvendelser i årevis, så vil Ballerup Kommune ikke sætte et højt hegn op, så man kan sikre boldspillere og bilister mod ulykkelige sammenstød.

Trods højt hegn ved Hjortespring Golfklub, så er Ballerup Kommune ikke til at hugge eller stikke i. Der skal ikke sættes hegn op, senest understreget af Teknik- og Miljøudvalgsformand Helle Tiedemann (A).

Urimelig behandling

Men nu får boldklubben og de utrygge bilister opbakning fra uventet kant. Den socialdemokratiske formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Tom Nielsen går nu i rette med kommunens stædighed og mener, at Ballerup svigter boldklubben. Han mener, at man i mange år har behandlet BFC Lundegården dårligt, og at man har behandlet klubben som om man slet ikke ønskede, at de spillede på banerne.

Desuden mener han, at sagen om det manglende hegn er ’urimelig forskelsbehandling’ netop med henvisning til det høje hegn ved golfklubben.

»Jeg må desværre give formanden for BFC Lundegården, Dennis Laursen og tidligere formænd ret i deres forundring over den måde, som Ballerup Kommune gennem en del år har behandlet klubben på. Faktisk kunne man få indtrykket af, at Ballerup Kommune ikke ønskede at BFCL spillede på Højagermarken ved Højagerskolen, men at arealet blot skulle bruges til idrætsareal for Højagerskolen. Han har helt ret i, at det til trods for flere års debat om banernes tilstand, stadig ikke er tilfredsstillende forhold, der bydes,« siger Tom Nielsen.

Usynlige padder

Han påpeger, at han selv har forsøgt at trænge igennem med budskabet om at sidestille Lundgården med andre klubber i kommunen, men uden held.

»Hensynet til 2-4 ’usynlige padder’ i et kunstigt vandhul og til nogle ’miljøfanatikere’ med ’fri’ adgang til den grønne kile har helt klart vejet tungere i center for Miljø og Teknik end idrætten i nærområdet for mere end 300 børn og unge i Lundegården,« siger Tom Nielsen.

Han langer også ud efter den seneste afvisning af at sætte et beskyttende hegn omkring banerne ud vil Skovvej.

»Den seneste nægtelse af opsætning af et trådhegn, altså et gennemsigtigt hegn, er endnu et tegn på urimeligheder og forskelsbehandling, idet alle kan opleve, at der på Klausdalsbrovej ind mod golfklubben, i den samme kile, er opsat et mega højt trådhegn,« siger Tom Nielsen.

I samme åndedrag kritiserer han den manglende indsats i forbindelse med klubbens omklædningsfaciliteter.

Håber på forbedring

»Jeg må også erkende, at klubhuset ved skolen er alt for lille og at omklædningsforholdene ikke er gode nok. Hvis man ser på klubbens situation som helt udenforstående, så virker det som om, vi slet ikke ønsker, at klubben skal spille i sit nærmiljø, men i stedet henviser børn fra 5-års alderen til at benytte de etablerede idrætsanlæg i kommunen, der alle er beliggende langt fra Lundegården. På baggrund af alt dette håber jeg, at vi i forbindelse med et besøg, borgmesteren, Helle Tiedemann og jeg, vil blive overbeviste om, at der skal ske noget på alle de ovennævnte områder, således at BFCL kan virke under trygge og ordentlige forhold,« siger Tom Nielsen.

Det er endnu uvist, hvornår de kommunale repræsentanter tropper op hos BFC Lundegården for at inspicere forholdene.

9 kommentarer om “Udvalgsformand støtter klub i hegns-sagen”

 1. Dejligt at høre en fornuftig socialdemokratisk stemme i denne sag, hvor Helle Tiedemann på sædvanlig vis har kørt et arrogant sololøb.
  I Venstre er vi enige med Tom Nielsen, og vi har i øvrigt – uden at vide, at Tom Nielsen er enige med os – fremsendt et forslag til borgmesteren om etablering af et hegn ved boldbanerne på Skovvej.
  Nu sker der forhåbentig noget i sagen, så vi kan få fremmet trafiksikkerheden for børnene.
  I Venstre er vi også positive over for at få kigget på banernes og omklædningsfaciliteternes tilstand.

 2. Helle Tiedemann siger:

  Til orientering for Kåre Harder Olesen har jeg ikke på min sædvanlige arrogante vis kørt noget som helst sololøb! Vi har naturligvis drøftet det i gruppen og vi står splittet i denne sag. Der er intet problem i at vi ikke er enige. Hos os i socialdemokratiet bringer vi vores egen mening ind i udvalgsarbejdet og kommer ikke med bundet mandat fra formanden for vores gruppe! Synes et flertal af socialdemokraterne at der skal et hegn op så er det da sådan det skal være. Det er demokrati Hr Olesen! Jeg har den holdning at vi skal være mindst mulig indgribende i forhold til den grønne kile.
  Jeg er også bekymret for at skabe en løsning som giver falsk tryghed. Hegnet skal være meget meget højt for at hindre at bolde kan skydes over. Sker der nu en ulykke med enten trafikken eller børn på vejen så kan borgerne med rette anklage.
  Hegnet som er der idag sørger ene og alene for at der skal passeres en forhindring før man kommer ud på Skovvej.
  At Hr. Olesen har behov for at omtale mig så grimt gider jeg ikke kommentere. Jeg kan kun ryste på hovedet!

 3. Martin jensen siger:

  Ja det er utroligt hvad Helle Tiedemann kan bruge sine kræfter til .
  Det er skam en stor beslutning at opsætte et hegn i en Socialdemokratisk kommune.
  Selv en Cykelsti ,kan man skrive meget om ,og tørre ansvaret af på andre..

 4. Helle Tiedemann siger:

  Martin Jensen
  Det her handler ikke bare om et hegn i kommunen, men et hegn vi skal søge naturstyrelsen om at få lov til at sætte op. Vi har faktisk en pligt til at friholde den grønne kile for bygninger og hegn.
  Hvad angår cykelstien du omtaler, så er jeg hverken entreprenør eller planlægger så behovet for at tørre noget som helst af på nogen som helst er slet ikke til stede. Den må du tørre af andetsteds:-)

 5. Martin jensen siger:

  Så syntes jeg at i skal få entreprenøren til at lave cykelstien om igen Uden at det kommer til
  at koste Kommunen flere penge .
  Samtidigt kan i også få de andre cykelstier i kommunen op på en bare nogenlunde standard.
  Bare et ønske .

 6. Helle Tiedemann siger:

  Hej Martin
  Lige nu er der ikke helt afklaring om betaling og skyld.
  Hvis vi har problemer med vores cykelstier så vil jeg rigtig gerne få kigget på det. Vil du ikke være rar at sende mig en mail på htm@balk.dk eller bruge vores app. Borgertip

 7. Martin jensen siger:

  Det er bedre at belyse Problemerne her på avisen ,så er der flere der får et indblik
  i hvad der foregår i kommunen.
  Hvad angår cykelstier og veje ,så er de i en så dårlig forfatning ,at man ikke kan kalde dem ved deres rette navn .
  Specielt afmærkningen på belægningen er mangelfuld .
  Man bruger for tiden lap på lap løsningen i kommunen .
  Det er nu flere gange om året man køre med tunge maskiner på Baltorpvej ,for bare nogelunde ,at holdes sig i trit med de mange huller der opstår ,blandt andet foresaget af den fuldstændigt vanvittige saltning man foretager i kommunen.
  Cykelstierne bliver konsekvent overladt til sig selv .

  Hvad angår det hegn som endnu ikke er sat op ,kan jeg kun sige ,få det nu sat op .
  Det er frygteligt pinligt i en Socialdemokratisk kommune ,at avis gangen er så lang.

 8. Helle Tiedemann siger:

  Jeg bringer dine ankepunkter omkring cyklistforholdene videre.

 9. Per Mortensen siger:

  Nu står alle Socialdemokrater i Teknik & Miljø udvalget, bag Helle Tiedemann i denne sag.
  Selvfølgelig vis der er kommer nye oplysninger, må vi se på dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *