Tyrkisk Kulturforening holdt fest i Ballerup
Tyrkisk-kulturdag-i-ballerup-3-copy.jpg
familie Kirketorvet i Ballerup blev forvandlet til en stor tyrkisk festplads, da kulturforeningen holdt kulturdag.

Lørdag den 6. juni holdt Tyrkisk Kulturforening en velbesøgt kulturdag på Kirketorvet i Ballerup.
Foreningens medlemmer sørgede for et bredt sortiment fra det tyrkiske køkken, som gæsterne smagte på med stor begejstring. Den store grill var fundet frem og besøgende stod i kø for at smage på grillede köfte-sandwichs som var meget populære.

GALLERI: Billeder fra kulturdagen

»Vi oplevede enorm stor interesse fra gæsterne som både var herboende men også fra de nærliggende byer, det var især duften af det tyrkiske køkken som tiltrak de besøgende. Også vejret var vi meget heldige med, alle siddepladser på torvet var fyldt op og folk nød deres mad og drikke i det skønne vejr,« fortæller Tolgay Bozkurt, der er formand for Tyrkisk Kulturforening.

Fint besøg på markedet

Ballerups borgmester Jesper Würtzen og justitsminister Mette Frederiksen samt flere andre lokale politikere lagde også vejen forbi Kirketorvet, ligesom den tyrkiske ambassadør Mehmet Dönmez.

»Ambassadøren viste stor interesse for vores fest og opfordrede og støttede os i at fortsætte med disse tværkulturelle arrangementer, som er med til at fremme det gode og positive venskab i blandt os,« siger Tolgay Bozkurt.

Efter justitsministerens besøg skrev hun på facebook:

»Havde fornøjelsen af at gæste den tyrkiske kulturforening og deres store arrangement i weekenden. Skøn stemning, lækker mad og talte med mange glade mennesker. Det er rigtigt at have forventninger og turde stille krav til hinanden. Lad os huske på, at langt langt de fleste af vores nye danskere naturligvis har det på samme måde som alle andre: De vil arbejde, forsørge sig selv og leve i fred med deres familie og naboer.«

Tolgay Bozkurt fortæller at foreningen allerede er i fuld gang med at finde på nye tiltag, så kulturdagen 2016 kan blive endnu større og bedre end i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *