Svømmehallen åbner for sommeren
Kilbride-badet-1.jpg
Fra uge 27 er der sommeråbent i East Kilbride badet. Åbningstiderne tager primært hensyn til de ferieramte børnefamilier, men også morgenbaderne kan komme i vandet. Foto: arkivfoto
Badetid I år holder East Kilbride Hallen sommeråbent. Åbningstiderne tilgodeser primært børnefamilierne, der bruger hallen meget i ferien.

I flere år har Ballerups ellers populære svømmehal, East Kilbride Hallen været lukket i sommerferien grundet ombygning og andre ting. Men i år bliver det anderledes. Ballerup Kommune har nemlig besluttet, at svømmehallen i sommerferieugerne 27-32 skal have åben fra klokken 8 til klokken 15 hver dag.

Dermed udvider man servicen i forhold tidligere somre og det er netop sket i erkendelse af, at mange har savnet at kunne bruge hallen i sommerferien, hvor det er en yndet aktivitet at kunne gå i vandet med ungerne, uanset vejret.

»Vi har jo haft lukket hallen i flere sommerferier, fordi vi har haft reparationer og desuden har der også været udfordringer med afholdelse af ferie for personalet. Men nu har vi besluttet at holde badet åbent i sommerferien, fordi vi gerne ville tilgodese børnefamilierne, som bruger svømmehallen meget,« siger Tom Nielsen (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Også for svømmere

Egentlig lå det i kortene, at dørene først skulle åbnes klokken 11 og så lukke ved 20-tiden, hvilket ville være endnu mere ideelt for børnefamilierne, men for også at tilgodese nogle af de trofaste morgensvømmere, som også bruger badet fast uden for sommersæsonen, endte åbningstiden på klokken 8.

»Normalt er åbningstiden klokken 6.30 men i den korte sommerperiode er det altså klokken 8. Egentlig var det planen at åbne klokken 11, men for at morgensvømmerne også kunne få lidt ud af det, så blev det klokken 8. Det kan godt være, at nogen er utilfredse med, at badet ikke åbner klokken 6.30, men der må jeg altså sige, at det må de komme sig over i den relativt korte periode i sommerferien. Så kan de drikke en ekstra kop kaffe inden de kører ned i badet, så går det nok. Det vigtigste i denne periode er børnefamilierne,« siger Tom Nielsen, som i øvrigt selv morgensvømmer i badet og som derfor også må udskyde eller aflyse morgensvømmeturen på grund af sin arbejdstid.

Ud i det grønne

Men ikke nok med, at man kan komme i svømmehallen i sommerferien, der vil også være plads til udfoldelse udendørs. Badet åbner nemlig for adgang til de udendørs arealer, præcis som i ’gamle dage’ hvor badet var et friluftsbad med masser af aktiviteter udendørs.

De tidligere tilgroede arealer er nu ryddet så der er masser af græs til rådighed, blandt andet med otte ’øer’ med træer til skygge. Der vil også blive oprettet to volleybaner med sand, opstillet fodboldmål og bord- og bænkesæt. Endelig bliver der sat udendørs brusere op i området mellem bassin og græsarealer.

Så der bliver mange muligheder for at bruge East Kilbride badet og de omkringliggende områder i den kommende sommer.

East-Kilbride-udearealer1-copy East-Kilbride-udearealer2-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *