Supercykelstien er på trapperne
cykelsti_22.jpg
Sådan så det ud, da den nye supercykelsti stod ’færdig’ i begyndelsen af året. Det gav anledning til en masse ballade, så nu er planerne droppet, cykelstien ’rettes ud’ og en ny etableres på Hold-an Vej. Foto: Arkivfoto.
Cyklister Den nye supercykelsti kommer til at ligge på Hold-an Vej. Den problemramte cykelsti bliver nu rettet til og ender som helt almindelig sti.

Der har været rigtig meget polemik om cykelstien langs med Hold-an Vej, der skulle være supercykelsti, blev bygget forkert og for højt og derefter måtte lade livet som supercykelsti. Den problematiske cykelsti ender nu som en helt almindelig cykelsti, og samtidig er der nu er arbejde i gang, der skal gøre stien mere brugervenlig.

»Vi skraber det øverste lag asfalt af, så den kommer ned i niveau med resten af området. Det var en klar fejl, der blev begået med den sti og det retter vi op på nu. Samtidig bliver den nu en helt almindelig cykelsti,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Hun fortæller samtidig, at supercykelstien, helt i tråd med naboernes ønsker, bliver flyttet ud på Hold-an Vej og gøres ti len integreret del af den brede vej, der bliver indsnævret og får fartbegrænsning.

Færdig i år

Vi flytter supercykelstien ud på Hold-an Vej, ganske som naboerne til den ’gamle’ cykelsti ville have det. Det er godt for trafiksikkerheden. Jeg regner med, at den nye supercykelsti kan indvies i år, men præcis hvornår ved jeg ikke. Det afhænger af, hvilke aftaler vi kan få med entreprenører og den slags,« siger Helle Tiedemann.

Der mangler desuden at komme en afklaring på det økonomiske efterspil for cykelsti-fadæsen.

»Der skete fejl på begge sider i sagen om den cykelsti, så nu må vi jo slås om regningen. Jeg har ikke noget oveblik over, hvad det har kostet, men det har forvaltningen. Det vigtigste er nu, at vi får rettet fejlene og kommer videre med den nye cykelsti,« siger Helle Tiedemann, som håber, at udjævningen af cykelstien betyder, at naboerne kan være trygge og ikke frygte oversvømmelser.

»Jeg tror ikke, at der har været nogen fare for oversvømmelser, på noget tidspunkt selvom cykelstien lå meget højt. Men nu er der i hvert fald ingen fare for det mere,« Helle Tiedemann.

En stor regning

Ifølge Lars Algreen, afdelingsleder hos Ballerup Kommune er prisen for den fejlslagne cykelsti 600.000 kroner.

»Det er de penge det har kostet at anlægge den og retablere den. Nu skal vi have afklaret, hvem der skal betale hvor meget af den regning, for entreprenøren skal også betale noget af det. Men det er ikke afklaret endnu, »siger Lars Algreen. Han regner ligeledes med, at den nye supercykelsti er færdigrullet inden årsskiftet.

»Det regner jeg med, men det afhænger selvfølgelig af vejret. Det er mange små projekter, der skal passe sammen, men vi regner da med, at der er en supercykelsti på Hold-an Vej inden året er gået,« siger Lars Algreen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *