Strålende sol over Ballerup triatlon
triatlon_2015_1-copy.jpg
Først en tur i svømmehallen - dernæst cykling og løb. Ballerup Triatlon blev en stor succes med hele 250 deltagere i år. Foto: Fotos: Flemming Schiller
Triatlon 250 deltog i det store triatlon i Ballerup Idrætsby grundlovsdag.

For tredje år i træk blev der afholdt triatlon i Ballerup Idrætsby og i strålende solskin og 20 grader varme stillede 250 forventningsfulde og spændte deltagere til start. Distancerne var igen 200 meter svømning, 18 kilometer cykling og fire kilometer løb eller 400 meter svømning, 36 kilometer cykling og otte kilometer løb i Ballerup og omegn.

GALLERI: Billeder fra triatlon

På trods af en frisk vind kom Jeff Tasli igennem som hurtigste deltager på den lange distance på 01:38:10 – hele to min hurtigere end nummer to. På den korte distance satte Morten Hasselbalch hurtigste tid på 00:53:18 skarpt forfulgt af nummer to kun knap et minut efter.

Ikke alle kørte efter at vinde – mange kom for at have en hyggelig dag med kollegaer, venner og veninder og havde sat telte op hvor der blev hygget efter løbet. Ballerups borgmester Jesper Würtzen stillede vanen tro op og kom igennem på tiden 01:12:31 – kun godt et min fra sidste års tid på 01:11:14.

Også de mange sponsorer var med til at give både deltagere og tilskuere en god dag. Fri Bike Shop var flere gange på pletten og hjalp både med punkteringer og afhoppede kæder, så de uheldige deltagere hurtigt kunne komme videre.

At triatlon er en populær sport mærker teamet bag Ballerup Triatlon tydeligt med en vækst på 75 deltagere i forhold til sidste år. I år er fordelingen af aldersgrupperne dog lidt anderledes end de foregående år, da det er de unge i aldersgruppen 13-18 år, der står for den største vækst. Det glæder især den lokale triklub TritonTri, som håber på at kunne starte en ungdomsafdeling på sigt.

Den størst repræsenterede aldersgruppe – både for kvinder og mænd – er dog gruppen 40+ som virkelig har tager sporten til sig. Ikke alle med udstyr for mange tusinde kroner, men også helt almindelige cykler med cykelkurv og blomster på cykelhjelmen deltog. Det understregede hvor mangfoldig en sport triatlon er

Får man mod på at prøve en triatlon selv, afholdes stævnet igen i 5. juni 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *