Ordblindeinstituttet tager kampen op mod den hårde tone
OI-Tal-ordentligt-1-copy.jpg
OI-eleverne havde besøg af filmproducent Randolf Carlos Aabye, der hjalp dem med at lave film til Call me’s ’Tal ordentligt’ kampagne. Foto: privatfoto
filmprojekt En hård omgangstone er blevet en kedelig almindelighed blandt elever på de danske skoler, mens ord som ’fuck’ og ’hold kæft’ efterhånden er blevet en fast bestanddel af de unges sprog.

I samarbejde med teleselskabet Call me sætter Ordblindeinstituttet (OI) i Ballerup fokus på den hårde tone ved at lave film om det.

Torsdag den 21. maj havde OI således besøg af filmproducent Randolf Carlos Aabye der hjalp elever fra 6. og 7. klasse med at lave deres egen film om emnet. Eleverne valgte selv, hvordan deres film skulle behandle den hårde tone – og blev samtidig udfordret i rollen som både instruktør og skuespillere.

OI-Tal-ordentligt-(2)-copy

Filmene vil være med i opløbet til ’Tal ordentligt’-prisen, der er indstiftet af mobilselskabet Call me. Senere på året bliver det afsløret, om eleverne fra OI vinder prisen og 10.000 kroner, når en jury udvælger den bedste blandt de nominerede skolefilm.

Herudover kan eleverne vinde ’Publikumsprisen’, som går til den film, der får flest visninger på Youtube.

Se de to film fra OI her: ’Den dårlige taber’ og ’Bitchfight’

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *