Nej tak til løndumping
Debat Socialdemokraterne i Ballerup gik til valg på at bekæmpe løn dumping.

Så det er helt naturligt, at vi har vedtaget og strammet sociale- og arbejdsklausuler.
Venstre og Konservative ville afskaffe klausulerne og det ville åbne en ladeport for Klondyke-lignende tilstande.

Vi ville se rengøringsassistenter, der arbejdede for 40 kr i timen og som kom til at bo under kummerlige vilkår.

Vi ville se skandaler som på metro byggeriet.
Lønmodtagernes garanti fond tømmer de også.

Skat og moms bliver også undladt indbetalt af disse skruppelløse forbrydere og deres bagmænd.

Ordentlige aftaler der indbefatter sociale og arbejdsklausuler, er vejen frem.
Så det er godt, at vores lokale kandidat Mette Frederiksen har fremført lignende forslag og bekæmpet løndumping og ryddet op efter VKO, der sad på deres flade i de ti år, de havde magt.

Arbejds- og sociale klausuler er simpelt hen vejen frem, hvis vi skal det onde til livs, der hedder »Social og løndumping »

1 kommentar om “Nej tak til løndumping”

  1. Jørgen Flyr siger:

    Sociale- og arbejdsklausuler er slet ikke tilstrækkeligt. Byggefagforeningerne mener, at kædeansvar er det bedste værn mod snyd og svindel. Med det forpligtes hovedentreprenøren til at sikre, at også underentreprenører/- leverandører skal overholde overenskomster og aftaler. I sidste ende hæfter hovedentreprenøren, hvis de snyder.

    Og så skal vi have stoppet social dumpning hvor arbejdsledige faldbydes som billig arbejdskraft for deres kontanthjælp. Arbejdsledige skal ikke betragtes som andenrangsborgere, men have overenkomstmæssig løn, o.s.v. med ret til genoptjening af dagpengeret. Disse arbejdsledige bliver i øjeblikket forhånet og udsat for arbejdsmæssig apartheid. Det gælder også i Ballerup hvor flere arbejdsgivere misbruger arbejdspraktik som billig arbejdskraft, hvor de ledige ikke efterfølgende bliver tilbudt overenskomstmæssig løn. I stedet får arbejdsgiveren henvist ny medarbejder fra jobcentret – igen og igen. På den måde bliver såvel kontanthjælpmodtagerne som skatteborgerne holdt for nar. Det er skjult erhvervsstøtte og med til at dumpe lønningerne på arbejdsmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *