Motorvejen bliver klar til sommertrafikken
cykelbro_indvielse_6-copy1.jpg
Autoværn og afstribning er på vej til de nye fem kilometer motorvej, der forhåbentlig kommer til at lede en masse trafik udenom Ballerup. Foto: Flemming Schiller
trafik De fem kilometer Frederikssundmotorvej samt forbindelsesvejene ved Smørum åbner et par måneder før planlagt.

Hvis man er én af dem, der dagligt holder i kø ved chokoladekrydset i Ballerup, er der nu håb forude. Den længeventede motorvejsstrækning rundt om Ballerup, åbner nemlig flere måneder før planlagt.

Mandag den 13. juli bliver dagen, hvor de første biler kan tage turen fra Motorring 4 syd om Ballerup og Smørum.

Samtidig åbner de to nye forbindelsesveje mellem motorvejen og Frederikssundsvej: Den nye Tværvej vest for Smørum og forlængelsen af Smørum Parkvej over golfklubbens baner.

»Den nye etape af Frederikssundmotorvejen vil virkelig gøre en forskel for mange bilister, der pendler i denne del af hovedstadsregionen. Med Tværvej som bindeled til den nye motorvej kan man nu undgå det berygtede ’chokoladekryds’ på Ballerup Byvej, der i årtier har givet pendlerne grå hår i hovedet i myldretiden,« siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Konkurs gav forsinkelse

Byggeriet af motorvejsstrækningen har været i gang siden 2012, men da entreprenøren E.Pihl & Søn gik konkurs året efter gik arbejdet i stå i nogle måneder, inden hollandske TBI Mobilis/Van Gelder overtog opgaven.

De var i forvejen hyret til at bygge Tværvej, så det var oplagt at udvide aftalen, så motorvejsarbejdet kunne genoptages efter et par måneders forsinkelse.

cykelbro_indvielse_5-copy

Prisen for det nye stykke motorvej samt forbindelsesveje løber op i 1,1 milliard kroner. Den udgør anden etape af det samlede projekt Frederikssundsmotorvej. Tilbage er 27 kilometer til Frederikssund, hvor finansieringen stadig ikke er afklaret politisk.

Vejfest og motionsløb

Motorvejen åbner for trafik mandag den 13. juli, men søndag den 12. juli holder Vejdirektoratet ’’vejfest’’ på den nye stykke motorvej.

Dagen er endnu ikke planlagt i detaljer, men sikkert er det, at der bliver arrangeret motionsløb på det nye stykke motorvej. Det er Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion, der står for løbet og man kan læse meget mere og tilmelde sig løbet på deres hjemmeside www.soam.dk

Fakta: Om Frederikssundmotorvejen

1. etape: Den 1. etape fra Motorring 3 til Motorring 4 åbnede for trafik i december 2011. I august 2012 blev det sidste asfalt lagt på stykket mellem Ndr. Ringvej og M4, og frakørselsrampen til Ejby <1> åbnede for trafik.

2. etape: Den 2. etape – Motorring 4 til Tværvej ved Smørum – åbner for trafik mandag den 13. juli. Længde: 5 km + 3,8 km (Tværvej). Desuden en forlængelse af Smørum Parkvej på 1,3 km. Pris: 1,1 mia. kr.

3.-4. etape: Linjeføringen af de resterende 27 km fra Tværvej til Frederikssund er vedtaget og ligger fast, men finansieringen afventer en politisk afklaring.
Kilde: Vejdirektoratet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *