Mette Frederiksen blev ny formand
egebjerghallen_valg_2015_7.jpg
Politik Søndag blev Mette Frederiksen, som ventet, valgt som ny formand for Socialdemokraterne. Hun blev valgt uden modkandidater på kongressen.

Mette Frederiksen blev konstitueret som formand sidste weekend, og der var stående applaus til den nyvalgte. Hun overtog fra Helle Thorning-Schmidt, der smed både statsminister- og formandstøjlerne efter valget og det er nu op til Mette Frederiksen at føre stafetten videre, men også at udvikle partiet i den retning, som den nye formand ønsker.

På facebook skrev den nye formand ganske kortfattet:

»Jeg er i dag blevet valgt som formand for Socialdemokraterne. Det er jeg både stolt og ydmyg over. Tak! Socialdemokraterne er for mig først og sidst drømmen om et mere retfærdigt Danmark. Et Danmark med fuld beskæftigelse, og hvor ens skæbne ikke påvirkes af ens baggrund. Det er det, jeg vil kæmpe for hver eneste dag som formand.Til kongressen lovede jeg også at tage ansvaret på mig. Det gør jeg nu.«

Dermed er formandsvalget i S overstået og en tid i opposition kan nu bruges af Mette Frederiksen til at finde sin egen retning for landets største parti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *