Mette F: Brug din stemme
egebjerghallen_valg_2015_3.jpg
Mette Frederiksen ankommer til Egebjerghallen med sin søn for at stemme. Foto: Flemming Schiller.
FV15 Noget var i gære på valgdagen omkring klokken 15.15 i Egebjerghallen, hvor der var en stille omend konstant trafik af vælgere på vej ind i lokalet.

Flere mediefolk rendte rundt med kameraer og mikrofoner og ventede på, at dagens hovedperson skulle komme og sætte sit kryds. Og næsten på slaget trådte Mette Frederiksen, justitsminister og Egebjerg-borger ind i lokalet med sin søn i hånden for at sætte sit kryds.

Hun kunne ikke overraskende afsløre, at hun stemte socialdemokratisk og endda på sig selv. Men ellers var det en træt og forventningsfuld Mette Frederiksen, der skulle stemme og derefter ud for at sætte slutspurten ind i den intense valgkamp.

»Det har været en hård valgkamp og der har været meget på spil. Det kan man mærke. Der har været hårde ord, og det er i orden, for vi er alle dedikerede til det vi står for. Men jeg mener også, at det er vigtigt, at vi nu genfinder hinanden efter valget og forhandler. For det handler i sidste ende om Danmark,« sagde Mette Frederiksen, der kom med en opfordring til alle på valgkampens faldereb.

»Det er vigtigt, at man bruger sin stemme«.

Tæt valg

På mange valgsteder i Ballerup har der været mange vælgere i gang siden morgenstunden, og det kan skyldes valgets karakter, mener Mette Frederiksen.

»Det er et meget tæt valg, det kan alle se. Så derfor kan det sagtens være, at flere stemmer fordi de føler, at de kan gøre en forskel i et meget tæt valg. Hver stemme tæller,« sagde Frederiksen, der forlod Egebjerghallen for at tage hjem et par timer inden de sidste roser skulle deles ud på Strøget i København.

»Når vi har delt de sidste roser ud, så skal jeg hjem og bide negle ligesom alle andre. Men det er naturligvis lidt mærkeligt for mig, for det kan være sidste dag på jobbet. Men jeg er fortrøstningsfuld,« sagde Mette Frederiksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *