Lang vej til hegn omkring boldbaner
boldbaner_31.jpg
Der er ikke langt fra bane til vej. Selvom målet her angiveligt er et reservemål, så opstår der stadig farlige situationer, når der spilles på banerne ved Skovvej. Men Ballerup Kommune vil ikke sætte højere hegn op. Foto: Arkivfoto
Boldbaner Ballerup Kommune vil ikke have hegn om Lundegårdens boldbaner ved Skovvej, fordi ødelægger naturoplevelsen. Men andre steder tårner hegnene sig op.

»Det er den samme sang, vi har hørt i mange år. Så det forbavser mig ikke«. Sådan siger Dennis Laursen, formand for BFC Lundegården, da han får at vide, at Ballerup kommune end ikke overvejer høje hegn om boldbanerne ved Skovvej. Trods gentagne appeller og et stigende behov for skærpet sikkerhed omkring banen, så vender politikerne tommelen nedad. Det er i hvert fald indtrykket, da Ballerup Bladet spørger en af de ansvarlige på området, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A).

»Det er en rigtig dårlig ide at sætte grønne hegn op omkring et område, der er en del af den grønne kile. Der kan findes andre løsninger. Selvfølgelig er sikkerheden vigtig, det vil jeg gerne pointere. Men der er mulighed for, at der kan findes andre muligheder. Vi er i dialog med boldklubben og det handler blandt andet om at få vendt banerne om, så man spiller på langs med vejen. Vi skal indskærpe, at banerne skal bruges som vi har aftalt,« siger Helle Tiedemann.

Ikke pænt med hegn

Hun er tydeligvis imod, at der skal sættes hegn op og kan ikke genkende, at hun skulle være åben overfor et højt hegn, som det ellers er fremgået af en artiklen i Ballerup Bladet for et par uger siden.

»Jeg bryder mig ikke om tanken om et højt hegn i den grønne kile. Man skal kunne nyde naturen uden fortyrrende elementer og det er et stort hegn. Meningen er, at de grønne områder skal fremstå mest muligt ugenert, så derfor er det ikke pænt med store hegn. Jeg er med på, at det bestemt heller ikke er pænt med børn, der bliver kørt over på vejen, men derfor påpeger jeg også, at vi selvfølgelig skal sætte sikkerheden højest. Men den dialog er i gang,« siger Helle Tiedemann.

Møde på vej

Udmeldingen kommer som nævnt ikke bag på Dennis Laursen, formand i BFC Lundegården. Han mener, at løbet er kørt.

»Ballerup Kommune vil ikke give sig i denne sag, selvom vi som tidligere nævnt har sagt det i mange år. Så vi må bare håbe, at der ikke sker nogen ulykker. Vi håber at få gang i en dialog, og vi venter bare på, at borgmesteren og Kultur- og Fritidsudvalgsformand Tom Nielsen (A) kommer herud til et møde. Men det er ikke let at få kommunen til at ændre kurs, det er tydeligt,« siger Dennis Laursen.

Han undrer sig samtidig over, at modviljen mod at sætte høje hegn op, tilsyneladende ikke gælder på alle kommunens grønne arealer.

Hegn ved golfbanen

Hvis man kører ad Klausdalsbrovej, kommer man lige forbi Hjortespring Golfklub og her er der stillet et endog meget højt hegn op ud til vejen, endda på et åbent stykke. Lidt længere nede ad Klausdalsbrovej mod Herlev ligger nogle boldbaner, hvor der også, bag tæt buskads, er sat et højt hegn op. Det er formentlig sat op for en del år siden, da bevoksningen ikke var så høj, sandsynligvis for at undgå farlige situationer ved boldbanerne. Her kan det altså lade sig gøre, mens det er stort set utænkeligt blot en lille kilometer væk. Men selvom det virker underlugt, at der er sikkerhedshegn nogle steder og at det er utænkeligt næsten ved siden af, så ændrer det ikke ved formanden holdning til de forkætrede hegn.

Anderledes prioritet

»Det kan virke mærkeligt, det kan jeg godt se. Men de hegn er sat op før min tid og jeg fastholder, at man skal kunne nyde naturen uhindret, uden hegn. Det har man så valgt at prioritere anderledes et andet sted. Men vores officielle holdning er nu, at der skal mindst muligt hegn op i den grønne kile. Man skal tænke over, hvad man gør, og derfor vil vi ikke bare sætte hegn op. Det er jo ikke umuligt og alt kan lade sig gøre, men det er ikke vores holdning, at

sætte hegn op i de grønne kiler,« siger Helle Tiedemann.

Det lidt kryptiske svar betyder altså, at der ikke umiddelbart er udsigt til et højt sikkerhedshegn omkring boldbanerne, og at der nu skal gang i en snak om, hvad man så kan gøre for at sikre boldspillerne ved Lundegården og Højagerskolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *