Lær at svinge leen
Leslåning-4-copy.jpg
Danmarks Naturfredningsforening giver forkost i den grønne til alle, der hjælper med at slå engen i den nordlige del af Digterparken - med le. Foto: Foto: DN
Natur Søndag den 21. juni klokken 10 til 14 inviterer Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdeling i Ballerup alle interesserede til høslæt i Digterparken. Her kan hele familien lære leslåningens kunst - et traditionelt håndværk, der stort set er forsvundet.

Formålet med høslættet er at skabe bedre betingelser for områdets dyr og planter. Og ifølge Camilla Kleis fra DN Ballerup bliver høslættet forhåbentlig en tilbagevendende begivenhed hver sommer.

»I Danmarks Naturfredningsforening i Ballerup vil vi i samarbejde med Ballerup Kommune danne et le-laug, der med høslæt vil pleje engen i den nordlige ende af Digterparken. Engen har botanisk potentiale – det vil sige at der er gode muligheder for at flere sjældne planter vil kunne trives her, så længe vi plejer den med le og rive et par gange om året,« forklarer Camilla Kleis og tilføjer:

»Vi håber derfor, at der er en masse frivillige, som gerne vil lære at slå med le og hjælpe os på engen i Digterparken.«

Arrangementet er for både voksne og børn, så hele familien kan være med. Arrangørerne sørger for redskaber og instruktion, så mød op og få en dejlig dag og lær at slå med le. Der bydes på gratis frokost og drikkevarer i det fri.

Arrangementet er gratis og alle er velkommen til at møde op. Er man interesseret i frokost, er det nødvendigt med tilmelding senest torsdag den 18. juni til formand for DN Ballerup Bjarne Frimann Skov på mail: frimann.skov@gmail.com eller telefon: 42 25 81 26.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *