Kvinderne fik et træ
kvindeeg_5-1-copy.jpg
Jesper Würtzen og Kirsten Nielsen klapper træet velkommen til Skovlunde under seancen. Træet markerer 100-året for kvinders valgret. Foto: Flemming Schiller
mærkedag I anledning af 100-året for kvindernes valgret fik Skovlunde en kvindeeg.

En gruppe ældre kvinder var mødt frem ved indgangen til Skovlunde Bypark og de fotograferede ivrigt med deres mobilkameraer foran det lille træ, der stod på græsplænen.

En gylden metalplade på en træ bjælke bekendtgjorde, at dette var en ægte kvindeeg, som var ved at blive plantet denne mandag eftermiddag den 1. juni.

Borgmester Jesper Würtzen (A) og initiativtageren til kvindeegen, Kirsten Nielsen, kastede de første skovlfulde jord på hullet efter borgmesteren havde sagt et par velvalgte ord ved den nu officielt indviede kvindeeg.

Gjort det godt

»Vi er kommet for at plante den første kvindeeg i Ballerup. Anledningen er, at det er 100 år siden, at ikke bare kvinder, men også mindre bemidlede og tjenestefolk fik valgret. Det er 100 år for sent, men bedre sent end aldrig. Man må til gengæld sige, at I har gjort det godt. Regenten, statsministeren, justitsministeren, regionsformanden er alle kvinder. Man skal helt ned til borgmestren i Ballerup for at finde en mand. Så hvordan ser det ud om 100 år?,« sagde Jesper Würtzen.

Ordene blev efterfulgt af klapsalver fra de fremmødte kvinder. Et par skovlfulde jord blev smidt på, inden resten af jobbet med at dække den 25 år gamle ungarske egs rødder over med jord, blev overtaget af gartneren.

Seancen var forbi og Ballerup fik sin første kvindeeg i Skovlunde Bypark.

kvindeeg_1-1-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *