Kongerne af cykelstien
cykelvindere.jpg
De stolte elever fra 6.C på Østerhøjskolen med pokal, diplom og fed attitude. Især læreren har svært ved at få armene ned. Foto: Flemming Schiller
hæder Det er rigtig godt at kunne cykle sikkert. Eleverne i 6. C på Østerhøjskolen er de bedste i den disciplin.

De fleste ved, at når man skal cykle ude i den pulserende trafik, så er det godt at kunne cykle sikkert og have styr på regler og at kunne begå sig derude. Derfor afholder skoler landet over ’store cykeldag’ hvor elever i 6. klasse skal gå til ’eksamen’ i cykling og bliver testet på en lang række færdigheder på den tohjulede. Målet er naturligvis at få eleverne til at blive gode cyklister.

I Ballerup afholdes den store cykelprøve også for 6. klasserne og torsdag var klasserne inviteret i Baltoppen Bio for at se den nye ’Jurassic World’ som en belønning for at have gennemført cykelprøverne.

Udover filmen var der også kåring af de bedste syv klasser og de tre klasser med de bedste resultater fik endda diplom og gavekort med i købet.

Jubel og pokal

Efter filmen tog formand for Kultur- og Fritidsudvalget og politibetjent Tom Nielsen (A) ordet og roste de tilstedeværende elever fordi de har deltaget i cykelprøven. Samtidig fremhævede han de bedste syv klasser i Ballerup.

Alle var naturligvis spændte på, hvilken klasse, som havde opnået flest point. Vinderklassen fik, udover biografturen og et diplom, 1500 kroner til klassekassen og vandrepokalen til minde om sejren.

Det blev en meget tæt afgørelse, hvor der kun var 14 point mellem syvendepladsen og 3. pladsen, der gik til 6.B på Lundebjergskolen. Nummer tre fik samtidig 500 kroner til klassekassen. Nummer to blev 6.B fra Måløv Skole og der tikker nu 1000 kroner ind til klassen.

Selvom opløbet var tæt, så var sejren klar. De allerbedste til at styre cyklen var 6.C fra Østerhøjskolen, der under klapsalver og stor jubel fik overrakt pokalen som bevis på, at de vandt den store cykeldyst i Ballerup 2015.

Nu skulle der være endnu et kuld gode og sikre cyklister klar til trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *