Kæmpe keramikmanden Andefar
Kend-din-kunst-Andefar-copy.jpg
’Andefar’ af Alfio Bonnano/ Helle Helsinghof 1998 Foto: arkivfoto
Kend din kunst Indtil for nylig havde børneinstitutionen på Liljevangsvej i Måløv det underlige navn Andefars Hus.

Den var opkaldt efter Andreas Larsens lille husmandshus og andedam, der lå, hvor institutionen ligger i dag.

Derfor var det oplagt at bruge Andefar som motiv, da det i 1998 blev bestemt, at alle børneinstitutioner i Måløv skulle have en kunstnerisk varde, der markerede, hvor i byen børnene holdt til.

Kunstneren Alfio Bonnano blev valgt til sammen med børnene at bygge og dekorere den næsten fire meter høje figur, som er beklædt med keramik-kakler, der symboliserer himlen, jorden og vandet.

Den nærliggende hestestald på Nørregården blev brugt som keramisk værksted, og det blev faktisk startskuddet til oprettelsen af Ballerup Børnekulturcenter, der gennem 10 år holdt til i netop hestestalden.

Alfio Bonnano blev nødt til at overlade færdiggørelsen af Andefar til kunstneren Helle Helsinghof. Hun fortsatte traditionen med at inddrage børnene i den kunstneriske proces og lavede i 2005 endnu et keramisk værk ’Vinkeraketten’, der er placeret i hjørnet af institutionens legeplads, dér hvor børnene vinker farvel til deres forældre.

Kend-din-Kunst-logo

Kend din Kunst er lavet i samarbejde med Ballerup Kommunes kunstkonsulent Cai-Ulrich von Platen. Se hele serien her: Kend din Kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *