Idræt kontra naturen i Hjortespring-kilen
Debat En tilsnigelse kan man godt kalde udplaneringen af boldbanerne for nogle beboer i Lundegården medio halvfjerdserne ud mod Jonstrupvej - og måske endnu værre langs Skovvej i halvfemserne.

Hvor det nu debatteres i dagens lokalavis, om ikke hele pivtøjet skal i glas og ramme, med dyre vedligelsestunge trådhegn om sig. For at opsamle vildskudte bolde inden de rammer nogle andre.

Den grønne kile (Hjortepring-Kilen) hvor banerne ligger, er noget helt særligt og skal ikke presses eller indrages af noget unaturligt hegn.
Boldbanen ud til Skovvej blev et rent bulldozer-tilfælde, der ikke igen fortjener ny opmærksomhed.

Teknisk udvalgsformand Helle Tiedemann skal derfor have ros for sin afvisning af høje hegn og ikke mindst sin derved åbenlyse og gode holdning til hele kileområdets fremtidige velbefindende.

Oppositionen kunne ikke nære sig og meldte pludselig ud i et tvivlsom læserbrev med overskriften ’Vedr.boldbane-hegn’ at sågar høje trådhegn kan være lige så godt som høje træer.

Hvilket ikke lover godt for et nyt Teknik og Miljø udvalgsmedlem. Uden i stedet for at forholde sig direkte til de værdier kileområdet har. Men valgte altså blot at stille sig op i vindretningen for en klub, der syntes noget andet, fremfor at øjne de visionerne, der ganske enkelt ligger i de grønne kilers uberørthed.

Historisk set blev der også spillet flittigt bold ud til Hold-an-Vej i sin tid, hvor nuværende seminariumsbygning senere blev opført i dybet, langs S-banen og indhegnet, alligevel magtede de ’’største’’ spillere at sparke bolden helt op på Hold-An vej, så den kunne trillede helt ned til Rådhuset. Hvis ikke den ramte en trafikant inden da. Som skete.

Man må derfor beundre formanden for sin hurtige, faste og klare holdning, med sit nej, til at bure kile-områdets baner inde. Så må vi håbe, at bolden ikke tager skade af at blive sparket i den fredede mose nord for Lundegården, det var nok ikke forudset af Buchardt.

2 kommentarer om “Idræt kontra naturen i Hjortespring-kilen”

 1. Martin Edens siger:

  Erik,
  det er jo fint at vi har disse planlagte grønne kiler i Ballerup. Men når Ballerup samtidigt forsøger at slå sig op på at være en idrætsvenlig kommune, så ville det klæde kommunen at de rent faktisk også levede op til disse floskel-titler, fremfor at man som borger sidder og venter på at der kommer blod på bolden.

 2. Tommy Haapanen siger:

  Nu er debatten om et hegn ved Skovvej blevet til en prioritering om tudser vs børn.
  Bjarne Frimand, Danmarks Naturfredningsforening og Erik Gram mener at børns boldspil under organiserede forhold har en lavere prioritet, end tudser og frøers vilkår, på et areal der udgør et meget lille areal af Hjortespringkilen.
  Bjarne Frimand foreslår at børn fra 5-6 års alderen da kan spille bold i Damgårdsparken! Selvfølgelig kan børn ikke møde til træning ved Højagerskolen, hvor de har klubfaciliteter og så på gåben befordre sig gennem Lundegården og gennem stisystemet til Damgårdsparken. Når de når frem kan de så træne et kvarters tid, hvorefter de kan begive sig den samme tur tilbage igen. Det samme gælder når weekends kampe skal spilles, nu sammen med modstanderens hold. Det er ikke et seriøst alternativ.
  Fodboldklubben i Lundegården har eksisteret siden 1971 og har i alle årene kæmpet med beboer bestyrelser og kommunen for sine (manglende) muligheder.
  Få nu sat det hegn op! Så har kommunen en mulighed for at vise de sætter pris på det frivillige arbejde blandt børn og unge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *